Ablasını yendi Serena'nın rakibi oldu!

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Angelique Kerber, 8 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams'ı 2-0 yenerek finale yükseldi.

NTV Spor 07.07.2016 - 19:16
Ablasını yendi Serena'nın rakibi oldu!

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da 5 şampiyonluğu bulunan 36 yaşındaki Venus Williams'ı 71 dakika süren mücadelede 6-4'lük setlerle mağlup eden bu yılın Avustralya Açık şampiyonu Kerber, turnuva boyunca hiç set vermeden kariyerinin ilk Wimbledon finaline uzandı.

Maça servis kırarak hızlı başlayan Kerber'e puan kaybetmeden ikinci oyunda karşılık veren Venus Williams, avantaj puanı elindeyken yaptığı çift hatayla rakibine bir kez daha servis kırma fırsatı vererek 2-1 geriye düştü. Servis kırdığı beşinci oyundan sonra ilk kez servisine tutunan ve durumu 4-2'ye taşıyan 28 yaşındaki Kerber, yedinci oyunu da alarak durumu 5-2 yaptı. Avantajını kalan oyunlarda korumasını bilen Kerber, 37 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı. Kerber'in 4, Williams'ın 3 kez servis kırdığı ilk sette, iki oyuncu da ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 50'nin altında kaldı.

Servis kırarak ikinci sete başlayan Kerber, ikinci oyunu da alarak 2-0 öne geçti. Servis oyunlarında zorlanmayan ve sadece beş kez puan veren Kerber, seti 6-4, maçı da 2-0 kazanarak dokuzuncu kez mücadele ettiği tunuvada ilk kez adını finale yazdırdı.

En son 2010 ABD Açık'ta yarı final oynayan ve Kerber karşısında kariyerinin grand slam turnuvalarındaki 20. yarı final maçına çıkan Williams ise 6. yenilgisini aldı. Wimbledon'da daha önce oynadığı 8 yarı final maçını da kazanan Venus Williams, ilk kez Kerber karşısında kaybetti.

Kerber, cumartesi günü oynanacak tek kadınlar final maçında, bu yıl Avustralya Açık finalinde eşleştiği ve 2-1 mağlup ederek kariyerinin ilk grand slam zaferini kazandığı ABD'li Serena Willams ile karşılaşacak.

İki tenisçinin 2007 yılından bu yana 7 kez karşı karşıya geldiği maçların 5'ini Serena Williams kazandı. ABD'li tenisçi, 2007 ABD Açık ilk turu, 2012 ve 2013 yıllarında İstanbul'da düzenlenen WTA Sezon Sonu Turnuvası, 2014 yılında da Miami ve Stanford'daki maçları set vermeden kazandı.

Kerber ise 2012 yılında Cincinnati ile bu yıl Avustralya Açık finalinde rakibini mağlup etmeyi başardı. 7 maçı da sert zeminde oynayan iki tenisçi, ilk kez çim zeminde karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...