Wimbledon'da başbakan yuhalandı!

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler finalini izleyen İngiltere Başbakanı David Cameron, kupa töreni sırasında bazı seyirciler tarafından yuhalandı.

NTV Spor 10.07.2016 - 20:49
Wimbledon'da başbakan yuhalandı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, tek erkekler final maçında Karadağ asıllı Kanadalı Milos Raonic'i 3-0 yenerek kariyerinin ikinci Wimbledon şampiyonluğunu kazanan Andy Murray, kupa töreni sırasında Başbakan Cameron'ın da karşılaşmayı izleyenler arasında olduğunu hatırlattı.

23 Haziran'da yapılan ve katılımcıların yüzde 52'sinin Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde oy kullandığı referandum sonrası görevini bırakacağını açıklayan Cameron, İskoç tenisçi Murray'nin "Ülkenin başbakanı Cameron da burada" demesi üzerine 20 bin kişilik merkez korttaki seyircilerin bir bölümü tarafından protesto edildi.

29 yaşındaki Murray'nin "Wimbledon finalinde oynamak elbette zor ama Başbakanın yerinde olmak istemezdim" sözleri üzerine Başbakan Cameron gülerek karşılık verdi.

Cameron, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Andy Murray'nin bu çok önemli galibiyetini Wimbledon'da görebilmek harikaydı. Britanya sporu için harika bir gün." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayı Cameron'ın arka sırasında son dönemde yeniden bağımsızlık referandumunu gündeme getiren ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi (SNP) Başkanı ve İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon da izledi.

2013 yılındaki final maçını Novak Djokovic'e karşı kazanan Murray, Wimbledon'da ilk şampiyonluğunu elde etmişti. O dönem İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı olan ve Cameron'ın arkasında oturan Alex Salmond, kraliyet locasında İskoçya bayrağı açmıştı.

Sayfa Yükleniyor...