Çağla Romanya'da 2. turda!

Çağla Büyükakçay, Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleşen WTA turnuvasında Slovak Kristina Kucova'yı 6-0 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yendi ve 2. tura yükseldi.

NTV Spor 11.07.2016 - 23:50
Çağla Romanya'da 2. turda!

Haftaya dört basamak yükselişle 73. sıradan girerek klasman rekorunu kıran milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Romanya'nın başkenti Bükreş'te katıldığı WTA turnuvasına güçlü bir başlangıç yaptı. Büyükakçay, 8 numaralı seribaşı olarak katıldığı toprak kort turnuvasındaki ilk maçında Slovak rakibi Kristina Kucova'yı 6-0, 7-5'le saf dışı bıraktı.

Mücadeleye çok hızlı giren Büyükakçay, birinci servislerini %91'le oyuna soktuğu açılış setinde dünya sıralamasının 117 numarası Kucova'ya oyun şansı tanımadı. İkinci sette ise Çağla'dan önemli bir geri dönüş izlendi. Sırasıyla 4-0 ve 5-2 geriye düşse de pes etmeyen Büyükakçay, maçın son beş oyununu hanesine yazdırarak noktayı koydu.

1 saat 39 dakika sonunda ikinci tur vizesini cebine koyan Çağla, Bükreş Açık'ta çeyrek finale yükselme yolunda Birleşik Amerikalı Vania King ile kozlarını paylaşacak.

Sayfa Yükleniyor...