"Üflemeyle bu ateş sönmez diyenler..."

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, cuma günü yaşanan askeri darbe girişimiyle ilgili açıklamalar yaptı. "Karanlık bir süreci çok kısa sürede milletimizin sağduyusuyla aştık" diyen Mosturoğlu, 3 Temmuz sürecine vurgu yaparak dönemin Galatasaray yöneticilerini eleştirdi.

NTV Spor 17.07.2016 - 23:44
"Üflemeyle bu ateş sönmez diyenler..."

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 15 Temmuz Cuma günü meydana gelen askeri darbe girişimişinin, çok kısa bir sürede milletin sağduyusuyla aşıldığını söyledi.

Fenerbahçe TV'ye konuşan Mostruoğlu,  "Aziz milletimize geçmiş olsun. Bu cahilce kalkışmaya karşı direnen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Şanlı polisimize, şanlı askerimize ve bu kalkışmaya karşı direnen tüm kamu mensuplarına minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve geride kalan yakınlarına sabır diliyorum. Gerçekten çok karanlık bir süreci çok kısa sürede milletimizin sağduyusuyla aştık. Türkiye uçurumun dibinden döndü" dedi.

3 Temmuz sürecini hatırlatan Mosturoğlu, illegal yapı ile o dönemde karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Mosturoğlu, "İllegal yapının ele geçiremediği tek yapı Fenerbahçe Spor Kulübü'ydü. Bu da tamamen Fenerbahçe taraftarının gücüyle, direnişiyle ve başkaldırışıyla olmuştu. Maalesef geldiğimiz noktada görüyoruz ki ülkemiz çok acı tecrübelerle bugün bir gerçekle karşı karşıya kaldı" diye konuştu. 

Mosturoğlu, dönemin Galatasaray yöneticilerini de eleştirdi. Şekip Mosturoğlu, "Bu illegal yapının başyapıtı 3 Temmuz kumpasıyla ilgili dosya, bazı spor kulüpleri tarafından da sportif rekabet için kullanıldı. 'Üflemeyle bu ateş sönmez diyenler', Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet edenler, UEFA'da Fenerbahçe'yle bu dosya üzerinden hesaplaşanla Bilerek veya bilmeyerek, defalarca uyarmamıza rağmen bu illegal yapının değirmenine su döktüler. Onların bu faaliyetlerini meşrulaştırdılar" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...