Robin van Persie bilmecesi!

Fenerbahçe'de Robin van Persie belirsizliği yaşanıyor. Çalışmalarını çoğu zaman takımdan ayrı sürdüren Hollandalı oyuncu Sparta Prag maçı kadrosuna da alınmadı.

NTV Spor 19.07.2016 - 15:23
Robin van Persie bilmecesi!

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Robin van Persie'nin durumu belirsizliğini koruyor. Hollandalı futbolcu 27 Haziran'da başlayan antrenmanların birçoğuna ya ağrılarını gerekçe göstererek ya da özel kuvvet programı uygulamak istediğini belirterek katılmadı. Yapılan dört hazırlık maçında toplam 45 dakika forma giyen van Persie, Düzce Stadı'nda oynanan Voluntari maçının ikinci yarısında oyuna girmişti. Deneyimli oyuncu Melih Okutan'ın golünde yaptığı asistle dikkat çekmişti.

Son oynanan Panathinaikos maçını da eşiyle birlikte locadan izleyen van Persie maç oynayacak düzeyde olmaması gerekçesiyle Sparta Prag maçı kadrosuna da alınmadı. Takımın oynayacağı 5.maçta da ilk 11'de ismi yazmayan Hollandalı'nın gelecek hafta Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak Monaco maçına kadar hazır hale gelmesi zor görünüyor.

Robin van Persie krizinin tek yönü Hollandalı'nın antrenman ve maç temposu değil. İngiliz basını deneyimli oyuncunun menajerinin Premier Lig ekiplerinden Stoke City ve Middlesbrough ile temas halinde olduğunu yazıyor. Özellikle bu transfer döneminde maddi açıdan rahat davranan Middlesbrough'nun önümüzdeki günlerde van Persie için yeniden atağa geçebileceği konuşuluyor.

Oyuncunun satılması halinde yeni bir santrafor arayışına girecek Fenerbahçe yönetimiyse Hollandalı için bugüne kadar verdikleri maliyetin altında bir ayrılık düşünmüyor. Bu şartlar gerçekleşirse van Persie'den gelen bonservis bedeli Nani'den gelen 8,5 milyon euroya eklenerek transfer için bütçe açmış olacak.

Sayfa Yükleniyor...