Edirne'ye Er Meydanı müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,''İnşallah önümüzdeki sene Er Meydanı'nı da ihya edeceğiz. Çeşitli düzenlemeler yaparak burasını Kırkpınar'a yakışır bir alan haline getireceğiz.'' dedi.

NTV Spor 24.07.2016 - 18:04
Edirne'ye Er Meydanı müjdesi!

Bakan Kılıç, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için geldiği Er Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırkpınar'a katılan tüm pehlivanlara başarılar diledi.

Vatandaşların Kırkpınar'a çok büyük ilgi gösterdiğini anlatan Kılıç, ''Çok şükür bir sıkıntı yok, müsabakalar çok zevkli geçiyor. Sportif ve sosyal faaliyetler sekteye uğramadan devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sene Er Meydanı'nı da ihya edeceğiz. Çeşitli düzenlemeler yaparak burasını Kırkpınar'a yakışır bir alan haline getireceğiz.'' diye konuştu.

"DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK"
Bakan Kılıç, darbe girişimi sonrasında tüm yurtta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Meydanları, er meydanına benzeten Kılıç, "Ama orada yaşlı, genç, çoluk çocuk herkes bir arada ve demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Her akşam farklı siyasi partiden insanlar bir araya gelerek demokrasiye sahip çıkıyor. Hep birlikte dünyaya demokrasi dersi verdik." ifadelerini kullandı.

Türk basınının 15 Temmuz'da ve sonrasında çok önemli bir sınav verdiğini belirten Kılıç, tüm basın mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Haftaya tüm milli sporcuların 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için yola çıkacağını anlatan Kılıç, Brezilya'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayarak, tüm milli sporculara başarılar diledi.

FENERBAHÇE-MONACO MAÇI
Fenerbahçe'nin, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde yer alan Monaco ile UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacağını aktaran Akif Çağatay Kılıç, Monaco yetkililerinin bazı garantiler istediğini anlattı.

Kulübe istediği garantileri vermelerine rağmen, birtakım başka taleplerde bulunulduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

''Biz o garantileri verdik, ancak Monaco takımı başka birtakım taleplerde bulundu. Ben uluslararası camiaya şunu hatırlatmak isterim; 2016 Avrupa Şampiyonası Fransa'daki OHAL yönetimi altında oynandı. Fransa'da ağır silahlı güvenlik birimleri görev yaparken oynandı. Biz tüm dünyada olduğu gibi teröre karşı destek olduk, birlik olduk. Şimdi biz de aynısını tüm dünyadan bekleme hakkına sahibiz. Türkiye'deki darbe girişimini yapanlar, silahlı kuvvetler formasını üzerine giymiş teröristlerdir. Onlar silahlı kuvvetleri temsil etmiyor. FETÖ üyeleri, biz onları ayıklamak için OHAL ilan ettik. Milletimiz rahat olsun, OHAL sadece terör örgütü üyelerini ayıklamak için çıkartıldı. Fransızlara da onu hatırlatıyorum. Amasız, fakatsız beraber durmayı kendilerine tavsiye ediyorum. Yoksa biz de bazı şeyleri gözden geçirmek zorunda kalacağız."

 

Sayfa Yükleniyor...