Ada'da tatil yok!

İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Premier Lig'de devre arası tatili verilmesine onay çıkmadı. Federasyon, yeni yayın sözleşmesi gereği fikstürün değişmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

NTV Spor 26.07.2016 - 15:05
Ada'da tatil yok!

İngiltere'nin yeni menajeri Sam Allardyce, ilk basın toplantısında Premier Lig'de Avrupa'nın diğer büyük liglerinde olduğu gibi devre arası tatili olmamasından yakındı. Allardyce'a göre bu durum İngiliz oyuncuları büyük turnuvalarda çok zorluyor.

Deneyimli menajerin devre arası tatili talebine Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Martin Glenn'den olumsuz yanıt geldi. Glenn, 5 milyar Sterlin'lik yeni yayın sözleşmesi sonlanıncaya kadar; yani en az 3 sezon daha Premier Lig'e ara verilemeyeceğini söyledi. Devre arası tatilinin yaptıkları astronomik yayın anlaşmasının şartlarına aykırı olduğunu vurgulayan Glenn; "Premier Lig'de ara olmamasının özellikle milli takım için sorun teşkil ettiğinin farkındayız. Bu durumu çözmeye çalışıyoruz. Ancak saygı göstermemiz gereken 3 yıllık bir sözleşmemiz var" dedi.

Glenn, fikstürü hafifletmek için yeni sezonda çeyrek finallerden itibaren Federasyon Kupası'nda maç tekrarlarını kaldıracaklarını da açıkladı.

 

Sayfa Yükleniyor...