Federer sezonu kapattı!

İsviçreli tenisçi Roger Federer, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer almayacağını ve sezonun geri kalan maçlarında mücadele etmeyeceğini açıkladı.

NTV Spor 26.07.2016 - 20:47
Federer sezonu kapattı!

Tenisin efsane isimlerinden Roger Federer, 2016 Rio Olimpiyatları'yla sezonun geri kalan bölümünde mücadele etmeyeceğini açıkladı. Daha önce belindeki sorun nedeni ile Roland Garros'u kaçıran dünya üç numarası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dizindeki sakatlık sebebi ile İsviçre ile olimpiyatlarda mücadele edemeyeceğini duyurdu.

Ekibi ve doktorlarıyla yaptığı konuşmalardan sonra bu kararı güçlükle verdiğinin altını çizen 34 yaşındaki oyuncu, ek rehabilitasyon sürecine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Sakatlık olmadan birkaç yıl daha tenis oynayabilmesi için bu sezonu dinlenerek tamamlaması gerektiğini doktorlarının tavsiye ettiğini belirten Federer, 2017'de daha hazır ve güçlü bir oyunla dönmeyi planladığını belirtti.

Ocak ayında dizindeki menisküs yırtığı nedeniyle artroskopi ameliyatı geçiren Federer,  2 ay korttan uzak kalmış 21 Mart'ta Miami Masters ile kortlara dönmüştü.

Sayfa Yükleniyor...