Guardiola kanunları yürürlükte!

Manchester City'li Clichy, takımda Pep Guardiola ile bazı şeylerin değişmeye başladığını dile getirdi. Clichy, yeni menajerin birçok sıkı kuralı beraberinde getirdiğini vurguladı.

NTV Spor 27.07.2016 - 10:25
Guardiola kanunları yürürlükte!

Manchester City'de yeni bir dönem başladı. Pep Guardiola'nın takımın başına geçmesiyle hem antrenman sahasında hem de kamplarda birçok alışkanlık başarılı teknik direktörün direktifleri doğrultusunda değiştirildi. Guardiola ile birlikte kulüpte yeni bir sayfa açıldığını vurgulayan Gael Clichy, oyunculara çeşitli konularda sınırlamalar getirildiğinin altını çizdi.

Guardiola'nın kamplarda pizzayı ve bazı meşrubatları yasakladığını dile getiren Fransız savunma oyuncusu, yeni teknik direktörlerinin her ince detayı düşündüğünü vurguladı. Kilo fazlası olan futbolcuların Guardiola'nın sıkı kurallarına takıldığını belirten Clichy "Hazırlık kampına ideal kilosundan fazla geldiği için halen takımla birlikte çalışmaya başlayamayan arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

Guardiola'nın oyun felsefesini oyunculara aktardığını vurgulayan Clichy "Ona göre; kaleciler ayaklarını iyi kullanmalı. Savunma oyuncuları da topla ilişkilerini geliştirmeli. Onun mantalitesine göre futbol 11 orta saha oyuncusuyla bile oynanabilir. Kendisi gerçekten çok etkileyici biri" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...