Listeye üçüncü sıradan girdi!

Bonservisi için 90 milyon Euro ödenen Gonzalo Higuain, en pahalı üçüncü futbolcu olarak kayıtlara geçti.

NTV Spor 27.07.2016 - 10:41
Listeye üçüncü sıradan girdi!

Juventus, 90 milyon Euro karşılığında Gonzalo Higuain'i kadrosuna katarak bu sezonun transfer rekorunu kırdı. Arjantinli oyuncu, bonservisine en çok para ödenen üçüncü futbolcu olarak kayıtlara geçti.

2013 yazında Real Madrid'den Napoli'ye transfer olduğunda birçokları Gonzalo Higuain'in, kariyerinde çok ciddi bir seviye düşüşü yaşadığı kanaatindeydi. Arjantinli yıldızın dünyanın sayılı takımlarından birinde top koştururken, Serie A'da şampiyonluğa yıllardır hasret kalan Napoli'ye transfer olması, kariyerine olumsuz etki edeceği düşüncesini beraberinde getiriyordu. Ancak Higuain, tüm bu eleştiri ve görüşlerin aksine performansında dalgalanma yaşamadı.

Napoli'deki ilk sezonunda 17 gol kaydeden Higuain, bir sonraki yıl ise 18 gole imzasını koydu. Arjantinli oyuncu, geçtiğimiz yıl ise Serie A rekoruna imza attı. Rakip fileleri 36 kez havalandıran Higuain, 87 yıllık rekoru egale etti. Napoli'deki başarılı grafiğiyle kariyerini yeniden parlatan Arjantinli yıldız, 90 milyon Euro karşılığında Juventus'a transfer oldu. Higuain bu bedelle Gareth Bale ve Cristiano Ronaldo'nun ardından tek transferde bonservisine en çok para ödenen futbolcu olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Higuain bununla birlikte kendisi için ödenen toplam bonservis bedeliyle de 3. en pahalı futbolcu oldu. Arjantinli yıldız için Real Madrid, Napoli ve Juventus kulüpleri toplam 144 milyon Euro'yu kasalarından çıkardı.

Sıralamanın ilk basamağında ise Angel di Maria yer alıyor. Arjantinli yıldız için formasını giydiği kulüpler, tam 179 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Zlatan İbrahimovic için ise oynadığı kulüpler 169 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

Sayfa Yükleniyor...