"Kalması için her şeyi yaptık"

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, Toni Kroos'un Real Madrid'e transferini değerlendirdi. Guardiola, Kroos'un takımda kalması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

NTV Spor 25.07.2014 - 11:41
"Kalması için her şeyi yaptık"

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, Real Madrid'e transfer olan Toni Kroos'a kırgın olmadıklarını söyledi. Guardiola, Kroos'un kalması için son ana kadar ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak başarılı olamadıklarını dile getirdi.

Guardiola, "Kroos'u çalıştırmış olmak benim için büyük bir onur. Geçen sezonun başında, orta sahada birçok problemimiz oldu. Sorunlu günlerde Toni, ona ihtiyacımız olduğunda bizi hiç yüzüstü bırakmadı. Takımda kalmasını çok istedik. Ama neden Real Madrid'e gitmek istediğini anlayabiliyorum. Kararına saygı göstermek zorundaydık. Umarım Madrid'de mutlu olur" dedi.

Guardiola, Dünya Kupası nedeniyle birçok oyuncusuyla henüz birlikte çalışma fırsatı bulamadığını da hatırlattı.

"BİZDEN ÇOK İYİ FUTBOL BEKLEMEYİN"
İspanyol çalıştırıcı, "Taraftarımız ilk aylarda bizden çok iyi bir futbol beklemesin. Bazı oyuncularımla hiç birlikte antrenman yapamadık. Bu takım ilk 2 ayın ardından istediğimiz seviyeye gelecek gibi görünüyor. Neyse ki artık hem oyuncularımı hem de Bundesliga'yı çok iyi tanıyorum. Sezon başını en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"DEVAM KARARI DOĞRU"
Başarılı teknik adam, İspanya Futbol Federasyonu'nun yola Del Bosque ile devam etme kararını da olumlu buldu.

Tecrübeli teknik adam, "Dünya üzerinde İspanya Milli Takımı'nın son 12 yılda başardıklarını başarabilecek herhangi bir takım yok. sadece kötü geçen 2 maçın ardından, Del Bosque'nin görevinden alınması yanlış olurdu. Del Bosque çok deneyimli bir teknik adam. Milli takımı mutlaka gençleştirecek ve beklenen başarıları elde edecektir" ifadelerini kullandı.

Guardiola son olarak, orta sahada Kroos'un ayrılmasıyla doğan boşluğu doldurmak için yeni bir transfer yapmayacaklarını sadece yedek bir kaleci aradıklarını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...