Messi ipten aldı!

Dünya Kupası F Grubu'nda Arjantin, 90 dakika boyunca ecel terleri döktüğü maçta İran'ı, Messi'nin 90+1'inci dakikada attığı muhteşem golle 1-0 mağlup etti ve ikinci tura yükselmeyi garantiledi.

NTV Spor 21.06.2014 - 20:54
Messi ipten aldı!

Gruptaki ilk maçında Bosna Hersek'i zor da olsa 2-1 yenen Arjantin, ikinci maçında İran'la karşı karşıya geldi.

Herkes, Arjantin'in zayıf rakibi karşısında farklı bir skorla sahadan ayrılarak, Brezilya'daki binlerce taraftarına büyük sevinç yaşatmasını bekliyordu...

Ancak Tangocular mücadeleye hiç de öyle başlayamadı. İlk bölümde Higuain ve Aguero'nun kaçırdığı fırsatların ardından, devre sonuna kadar tempo son derece düşüktü. İran iyi kapanarak, güçlü rakibine gol fırsatı tanımadı.

İlk 45 dakikalık bölümde gol olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Herkesin beklentisi, Arjantin'in ikinci yarıya hızlı gireceği ve İran kalesinde birçok gol pozisyonu bulacağı yönündeydi. Ancak sahadaki senaryo çok farklıydı...

Maçın 50. dakikasından sonra İran takımı, Arjantin'i daha fazla beklememeye karar verdi ve rakibinin üzerine gitmeye başladı. 52'de Reza'nın kafa vuruşunu Sergio Romero son anda çıkarırken, 67'de İran gole çok yaklaştı. Montazeri'nin ortasına Dejagah'ın yaptğı kafa vuruşu filelere gitmek üzereyken, son anda Romero yine parmaklarının ucuyla çıkardı.

Üst üste gelen İran tehlikelerinden sonra Arjantin yine rakip sahaya oyunu taşıdı. Ancak Tangocular adına değişen bir şey yoktu. Hatta 86'da Arjantin'i kontrayla yakalayan İran takımında günün başarılı ismi Reza, savunmanın arkasına sarkıp vuruşunu yaptı ancak Romero bu pozisyonda da başarılıydı.

Tüm maç boyunca etkili olamayan, İran'lı oyuncuların markajında nefes alamayan, son dakikalarda tribünler tarafından protesto edilen Lionel Messi, tüm bunlara cevabını 90+1'inci dakikada verdi... Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Messi, sol ayağına çekip, 25 metreden muhteşem bir şut çıkardı ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmazken Arjantin, beklenenin çok üzerinde zorlandığı maçta İran'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Tangocular, F Grubu'ndan ikinci tura yükselmeyi garantiledi.

 

Sayfa Yükleniyor...