"Blatter, Kim Jong-Un gibi"

İngitere Futbol Federasyonu Başkanı Dyke, “Blatter’in davranışları, güç kullanışı bana Kuzey Kore liderini hatırlatıyor. FIFA Başkanı değişmedikçe İngiltere Dünya Kupası’na aday olmayacak” dedi.

NTV Spor 23.07.2014 - 15:58
"Blatter, Kim Jong-Un gibi"
İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke'dan FIFA Başkanı Sepp Blatter'e ağır eleştiri...

İngiltere Parlemontusu'nda kültür ve spor komitesi üyesi milletvekillerine konuşan Dyke, 2022 Dünya Kupası nedeniyle liglerin, dolayısıyla Premier Lig'in de iki ay duracağı yönündeki görüşü nedeniyle FIFA'yı Kuzey Kore ile kıyasladı. FIFA'nın 2022'yi Katar'a vermiş olmasını kimsenin doğru bulmadığını savunan Dyke, sıcak nedeniyle kupanın normal futbol sezonu içinde düzenleneceğinin artık anlaşıldığını dile getirdi. Blatter'in bir an önce istifa etmesi gerektiğini savunan Dyke, Blatter'in başkanlığında İngiltere'nin bir daha Dünya Kupası ev sahipliğine talip olmayacağını sözlerine ekledi.

“Geçtiğimiz ay FIFA Kongresi'nde Blatter'in güç kullanışı bana Kuzey Kore Diktatörü Kim Jong-un'u çağrıştırdı” diyen Dyke, “Blatter, 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliklerinin nasıl verildiğini ortaya çıkaran medyası nedeniyle İngiltere'yi bir düşman gibi görüyor. O görevde olduğu sürece İngiltere'nin FIFA organizasyonlarının ev sahipliğini kovalamak yerine UEFA organizasyonlarının peşine düşmesi daha yerinde olur. Bu konuda kararımız kesin. Çünkü Blatter olduğu sürece kazanamayız” dedi.
 

Sayfa Yükleniyor...