İnanılmazı başardı!

2 yıl önce geçirdiği kaza nedeniyle sol bacağını kaybeden Sırp oyuncu Natasa Kovacevic, inanılmazı başarıp protez bacakla parkeye döndü. 21 yaşındaki Kovacevic, Avrupa'nın ilk engelli basketbolcusu olarak tarihe geçti.

NTV Spor 12.11.2015 - 14:47
İnanılmazı başardı!

"Sizi öldürmeyen şey güçlendirir"

Natasa Kovacevic'in yaşamı bu cümlenin bir özeti niteliğinde...

Kovacevic'in hayatı iki sene önce geçirdiği korkunç bir kazayla tamamen değişti. Sırbistan Milli Takımı'nda forma giyen Kovacevic, 2013 Eylül ayında formasını giydiği Gyor'un başantrenörünün ve genel menajerin yaşamını yitirdiği büyük bir kaza geçirdi. Sırp oyuncu hayatta kalmayı başarsa da sol bacağını kaybetti.
 
Kimilerine göre bu kaza yüzünden 19 yaşındaki Kovacevic'in spor yaşantısı sona ermişti. Ancak pes etmeyen Sırp oyuncu, zorlu geçen 2 yılın ardından parkeye dönerek birçok insana ilham verecek bir başarıya imza attı.
 
21 yaşındaki sporcu, bir bacağını kaybettiği korkunç kazadan sonra protez bacakla ilk kez Kızılyıldız formasıyla sahaya çıktı. Takımının 78-47 galip geldiği maçta 5 sayıyla oynayan Kovacevic maçın ardından duygularını paylaştı: “Kızılyıldız formasını yeniden giyebildiğim için çok mutluyum. Geçen 2 yıl hiç yaşanmamış gibi hissediyorum. Basketbol oynamayı bırakın, hayatta kaldığım için bile minnettarım. Takımımın başarısı için elimden gelen çabayı göstereceğim”
 
Sırp oyuncu, Avrupa'nın ilk engelli basketbolcusu olarak da tarihe geçti.
 

Sayfa Yükleniyor...