"F.Bahçe geçen hafta kaybetti diye mi?"

Şenol Güneş, Başakşehir maçının hakemi Ali Palabıyık'ın kararlarını eleştirerek "Bir hafta önce Fenerbahçe kaybetti diye mi?" dedi...

NTV Spor 14.02.2016 - 23:47
"F.Bahçe geçen hafta kaybetti diye mi?"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir maçı sonrası hakemlere yönelik eleştirilerine devam etti. Güneş, aleyhlerine yapılan hataların Fenerbahçe'nin geçen hafta yenilmesiyle alakası olup olmadığı tartışmasını ortaya attı.

Güneş, maç sonrası basın toplantısında hakem Ali Palabıyık'a eleştirilerde bulundu. Güneş, "Özellikle Mehmet Batdal'ın yüksek toplarda dirseğini çok iyi kullanması, hakemin de yardımcı olması... Hakem atacağına, teknik direktörleri onu dışarı aldı. Bu da kabul etmek gerekir ki, bizi rahatsız etti. Çünkü zaten uzun boylu, bir de dirsek kullanıyorsunuz. Aynı hakem, Trabzonspor maçında Quaresma'yı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Burada o cesareti yoktu. 2 maçta 5 puan kaybettik." dedi.
 
"FENERBAHÇE KAYBETTİ DİYE Mİ?"
"Hakeme rağmen maçı alabilirdik. Öyle oynamamız gerekiyor" diyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün maçı hak eden takımın Beşiktaş olduğunu düşünüyorum. Eğer Mahmut Tekdemir, Doka, Mehmet Batdal sahada kalıp, Alexis kart görüyorsa, burada bir yanlışlık var. Bir hafta önce Fenerbahçe kaybetti diye mi, bundan rahatsızlık var. Dört dakikalık uzatma mı var maçta  Biz hakeme, her şeye rağmen maçı kazanmalıyız. Hiçbir mazeret bizim iyi oyunumuzu engellememeli."

HAKEMİ BEKLEMESİNİN NEDENİ...
Şenol Güneş, maçtan sonra soyunma odalarına giden bölümde hakemi beklemesiyle ilgili olarak, "Hakemi tebrik ettim. 3 maç oldu. Geçen sene Kardemir Karabükspor maçını izlerseniz görürsünüz. İki kırmızı kart gördüm, 3-2 mağlup olduk. Olaylar oldu, saha kapanabilirdi. Bu sene Trabzonspor maçı, 10 kişi kaldık. Bir de bu maç, takdir sizin. İzleyin, ben hatalıysam kabul ediyorum. Geldiğinde 'Senin şanssızlığın, o da bize rastlıyor' dedim" şeklinde görüş bildirdi.

"2 PUAN KAYBETTİK"
Maçı da değerlendiren Güneş, rakipleri karşısında kazanmak için sahaya çıktıklarını anlatarak, "Rakibimizin gücünü ve oyun anlayışını da biliyorduk. 1-0 geriye düşmek bizi olumsuz etkilese de net fırsatlar yakaladık ama golü bulamadık. İkinci yarıda beklenmeyen bir şekilde ikinci golü yedik. Daha fazla pozisyon bulmamıza ve daha az fırsat vermemize rağmen iki puan kaybettiğimizi düşünüyorum" dedi.
 
Güneş, mücadelelerinden dolayı bütün oyuncularını tebrik ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Futbolcularım maç boyunca disiplinli oynamaya çalıştılar. Tabii ki hatalarımız vardı, kolay değil. Birinci ve ikinci gol, bizim yemememiz gereken gollerdi. Bütün gücüyle savaşan bir rakibe karşı oynadık. Lig bir maraton, bunda kayıplar olacaktır. İyi, kötü oyun, hakem hataları, saha zemini, şartlarda beklenmeyen şanssızlıklar olacaktır. Sabırlı olmak gerekiyor."
 
"QUARESMA'YI TAM ZAMANINDA OYUNA ALDIM"
Müsabakada Olcay Şahan-Ricardo Quaresma değişikliğinde geç kaldığını düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soru üzerine Güneş, "Tam zamanında aldığımı düşünüyorum. Oyunun gidişi olarak rakibin direnç göstereceğini bekliyorduk. Aynı zamanda ikinci golü, hiç beklemediğimiz bir zamanda yedik. Oyunu kazanacak pozisyonlar da bulduk. Quaresma da çok iyi oynadı" ifadelerini kullandı.
 
NECİP-ALEXIS KONUSU
Güneş, defansta birlikte görev yapan Alexis ve Necip Uysal ikilisiyle ilgili değerlendirmede bulunarak, "Alexis yeni geldi. Necip Uysal ön bölgeden devşirme yapıldı. Oyun başında da hiç beklemeyen bir şekilde Delgado kart gördü. Oyuncu tedirgin oluyor. Kaldı ki, rakiplerin görmesi gereken kartlar çıkmadı. Hepsi bize gösterildi. Necip de ayağı ters geldiği için sağ tarafta oynadı. Zaman zaman iyi işler yaptılar, zaman zaman da rakibin çıkışlarında sıkıntıları oldu" şeklinde konuştu.
 

Sayfa Yükleniyor...