"Bir karar vermem gerekiyordu..."

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4. kez zafere ulaşarak bu alanda bir ilke imza atan Kenan Sofuoğlu, bebeğini kaybettiği senede elde ettiği şampiyonluğu NTV Spor'da anlattı.

NTV Spor 07.10.2015 - 16:10
"Bir karar vermem gerekiyordu..."

4 Ekim'de Fransa'da yapılan şampiyonanın 11. ayağında sezonun bitmesine bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan eden ve 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez dünya şampiyonu olan milli sporcu Kenan Sofuoğlu, NTV Spor canlı yayınında Mehmet Sevinç'in sorularını yanıtladı. 

Beyin kanaması geçiren bebeğini kaybeden Sofuoğlu, geçirdiği zorlu süreci ve şampiyona sezonunu anlattı.

Sözlerine motor sporlarında elde edilen zaferlerin sadece sürücün performansına bağlı bir durum olmadığına dikkat çekerek başlayan Kenan Sofuoğlu, mekanik arıza ve start anında yaşanan kazaların şampiyonluğu etkileyebildiğini söyledi.

"EN ANLAMLI ŞAMPİYONLUK"
Şampiyona sırasında Hamza bebeğini kaybeden Sofuoğlu geçirdiği zorlu 3 ayı dile getirdi. Morali olmayan bir sporcunun başarılı olmayacağını aktaran başarılı sporcumuz, inişili çıkışlı bir sezon yaşamasına rağmen kendisi adına en zor ve en anlamlı şampiyonluk olduğunu söyledi.

"BİR KARAR VERMEM GEREKİYORDU"
Yaşadığı acı sonrası yarışmalara devam etmesinin kendisinin mi yoksa takımın kararı mıydı sorusuna cevap veren Kenan Sofuoğlu şunları söyledi; "Yaptımız bize ait, üzüntünüz olur o gün dükkanı açmayabilirsin. Ancak motosiklet üzerinde Dünya çapında Türkiye'yi temsil ediyoruz. Sizin için onlarca takım arkadaşı malzeme oradan oraya taşınıyor ve kolay kolay 'Ben bu yarışa gelmiyorum' diyemiyorsunuz. Hamza, İtalya yarışı öncesi beyin kanaması geçirdi. Bir karar vermem gerekiyordu. Bir yarışa gitmemem tüm sezonu kapatmakla eş değer anlam taşımaktaydı. Çok zorlandım, arada kaldım. Tüm sevdiklerim destek çıkarak beni yarışa gönderdi ve kazandık. Hastane dönemi çok yordu ve ardından performans düşüklüğü başladı. Yakaladığım avantajı kaybetme noktasına geldim. Hamza'yı defnettikten sonra Malezya'da 4. oldu ve oradan çıkardım puan şampiyonluk için etkili oldu."

Sofuoğlu, zorlu döneminde moral kaynağını antrenmanlarına ve zaferlerine bağlarken İspanya'da elde ettiği birincilikle yeniden ayağa kalktığını söyledi.    

CLUZEL İLE DUYGU DOLU DİYALOG
"NORMALE DÖNECEKSİN AMA BENİM YAŞADIKLARIM..."
Şampiyonada Cluzel ile yaşadığı rekabeti ve diyalogları aktaran Sofuoğlu; "Rakibim kaza yapınca hastaneye ziyarete gittim. Birbirimizi yediğimiz Cluzel beni hastanede görünce çok şaşırdı. Cluzel'i hastanede ziyaret edince Fransızların bize olan bakış açısı da değişti. Ayağı kırılmıştı. 2 ay sonra normale döneceksin ama benim yaşadıklarım dönmeyecek dedim."

EMEKLİLİK SİNYALİ
Kawasaki markasıyla 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu ve takımıyla yola devam edeceğini söyleyen Kenan Sofuoğlu, pistlere veda için ise "Bu dördüncü şampiyonluğum. Beşinci şampiyonluğu kazandıktan sonra bırakabilirim. Artık şampiyonadan çok şampiyon sporcu çıkarmak gerek. Artık geriden gelen gençleri yetiştirmek için uğraşacağım. Toprak Razgatlıoğlu'na verdiğimiz destek bize getirdikleri ile ödülleniyor." cümlesini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...