Avustralya'da Stoner klasiği!

MotoGP’de sezonun 16. yarışında Avustralya’da Casey Stoner zafere ulaştı.

NTV Spor 17.10.2010 - 11:09
Avustralya'da Stoner klasiği!

MotoGP Avustralya Grand Prix'sini Casey Stoner kazandı. Yarışı baştan sona önde götüren Avustralyalı sürücü, kendi evinde üst üste dördüncü birinciliğini alırken zorlanmadı.

MotoGP'de sezonun sonda üçüncü ayağı Avustralya'nın Phıilip Island pistinde koşuldu. Yarışa ev sahibi sürücü Casey Stoner pole pozisyonunda başladı. Son üç yıldır kendi evinde kazanan Stoner bu yarışı da baştan sona önde götürdü ve Phıilip Island 'da dördüncü, kariyerindeki 23. birinciliği Avustralya Grand Prix'sinde elde etti. 25 yaşındaki sürücü bu zaferle dünya şampiyonasında da 3. sıraya yerleşti.

Bir hafta önce Malezya Grand Prix'sini 3. sırada bitirerek dünya şampiyonluğunu garantileyen Jorge Lorenzo 2. sırada başladığı Stoner'ın ardından 2. bitirerek sezonun 16. yarışında 14. kez podyuma çıktı.

Phıilip Island 'da 3. lük mücadelesiyse nefesleri kesti. Son tura 3. sırada giren 2006 dünya şampiyonu Nicky Hayden, Valentino Rossi'ye geçilince bu sezon 2. kez podyum görme şansını da kullanamadı. Rossi bu sonuçla Phıilip Island 'daki 13. yarışında 12. kez podyuma çıkmış oldu.

Yarışı 5. sırada bitiren Ben Spies'se dünya şampiyonasındaki puanını 163'e yükseltti ve sezonun bitimine 2 yarış kala en başarılı çaylak sürücü olmayı garantiledi.

MotoGP'de sezonun 17. yarışı 31 Ekim'de Portekiz'de koşulacak.

Sayfa Yükleniyor...