Ferrari'de köklü değişiklikler

Ferrari, Formula 1 takımının teknik kadrosu yeniden şekillendi. Aldo Costa artık teknik elemanların başında bulunmayacak, şirkette yeni görevler üstlenecek.

NTV Spor 25.05.2011 - 19:17
Ferrari'de köklü değişiklikler

Sezona umduğu gibi başlayamayan Ferrari, teknik kadrosunda yapılan değişiklikleri İspanya Grand Prix'sinden birkaç gün sonra açıkladı. Takım direktörü Stefano Domenicali,  İspanya'da bu sezonki en kötü yarışlarını çıkardıklarını söylemişti. Bedeli ödemek,  teknik müdürlük görevini yürüten Aldo Costa'ya düştü. Ferrari, Costa'nın görevi bıraktığını,  şirket içinde yeni sorumluluklar alacağını bildirdi.

Teknik kadroda başka değişiklikler de yapıldı. "Pat fry" şasi bölümü direktörü oldu. Fry,  Costa'nın eski görevini yürütecek.  Corrado Lanzone imalattan sorumlu olacak.  Luca Marmorini ise elektronik bölümünde kalacak. 3 teknik eleman da,  takım direktörü Domenicali'ye rapor verecek.

Ferrari, geçen hafta sonu İspanya'da beklenmedik ölçüde kötü sonuçlar aldı. 2 dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso beşinci sırayı aldı ama yarışın galibi Sebastian Vettel'in kendine tur bindirmesine engel olamadı. Takımın diğer pilotu Felipe Massa ise finiş göremedi.

Ferrari, geçen ekim'deki Kore Grand Prix'sinden beri yarış kazanamadı. Lider Red Bull'un 110 puan gerisinde bulunan İtalyan ekibi, galibiyet hasretine bu hafta sonu Monaco'da son vermeye çalışacak.

Sayfa Yükleniyor...