Demir Berberoğlu yeniden başkan!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun yeni başkanı Demir Berberoğlu oldu. Berberoğlu, 149 delegeden 83'ünün oyunu almayı başardı.

NTV Spor 09.11.2012 - 19:56
Demir Berberoğlu yeniden başkan!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) yeni başkanı Demir Berberoğlu oldu.

Aktif Metropolitan Otel'de yapılan TOSFED 3. Olağan Genel Kurulu'na 151 delegeden 149'u katıldı. Delegelerden 83'ünün oyunu alan Demir Berberoğlu, federasyon başkanlığına seçildi. Diğer aday Satvet Çiftçi ise 65 oy aldı. Seçimde bir oy geçersiz sayıldı.

Demir Berberoğlu, seçim öncesi yaptığı konuşmasında, TOSFED bünyesinde geçen yıl itibarıyla 670 lisanslı sporcu bulunduğunu, bu sporculardan 150'sinin ise kartingci olduğunu belirterek, bu sayının çok az olduğunu bildirdi.

Berberoğlu, Türkiye'de bulunan otomobil sayısı göz önüne alındığında yarışlara katılımın çok düşük olduğunu ifade ederek, "1970'li yıllarda 80-85 arabalı startlarda zaman zaman beraber yarıştık. Bugün Türkiye'deki otomobil sayısı o günkü sayının tahminen 300 katıdır. Hal böyleyken bizim start alan araç sayımız 20 ila 25 seviyesinde. Gerçekten büyük zirveler yakaladık. Formula 1'i, Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası'nı (WTCC), Dünya Ralli Şampiyonası'nı (WRC) kaçırdık. Ulusal şampiyona startlarında sıkıntı yaşar haldeyiz. Son Bursa yarışında 25 startla sezonu kapattık. Tırmanma yarışlarında 7 starta kadar düşmüşüz. Rally crossda da öyle. Off-road ve driftte ise büyük seyirci potansiyeli var. Bu işlerin birinci çaresi start sayısını artırmaktır, başka yolu yoktur. Güvenlikten ödün vermeden yarışlara katılabilmeyi ucuz hale getirmeliyiz" dedi.

Berberoğlu, yönetim kurulunu uzun süre açıklamaması eleştirilerine, "Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Satvet Ağabey açıklamayı tercih etti. Ben de bazı televizyon programlarında yönetim kurulundaki arkadaşlarımın isimlerini söyledim. Kuruldaki arkadaşlarımızın hepsi otomobil sporlarında yıllarını geçirmiştir ama fırsat bulamadıkları için idarecilik yapmamıştır" yanıtını verdi.

Berberoğlu, başkan seçilmesi durumunda bütçe denetiminin büyük bir şeffaflıkla gerçekleştirileceğini ve muhasebe kayıtlarının, TOSFED'in internet sayfasından günlük olarak yayımlanacağını, büyük rakamlı işlerin ihaleyle yapılacağını dile getirdi. Berberoğlu, Türkiye'de otomobil sporundan para kazananan çok fazla kişi olmadığını dile getirerek, amatörler için aktif ayrımcılık yapılacağını ayrıca kadın sporculara bir veya iki yıl süreyle 1 lira karşılığında lisans verileceğini kaydetti.

Berberoğlu, "Ben size yeni bir nefes öneriyorum. Biz de çok yeni değiliz aslında, 60 yaşımıza geldik. Seçilirsek bir dönem daha seçilebiliriz. Ondan sonra Servet Ağabeyimizin yaşına geleceğiz. O zaman bırakmamız lazım" diyere sözlerini tamamladı.

Federasyonun yeni yönetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden  oluştu:

Yönetim kurulu: Demir Berberoğlu, Metin Çeker, Ercan Kazaz, Mehmet Becce, Sabri Ünver, Sinan Kılıç, Mehmet Uzun, Yaman Besen, Cengiz Artam
Denetim kurulu: Ali Adnan Moral, Hürkal Özer
Disiplin kurulu: Ekrem Ekmenci, İsmail Altan, Zafer Vatansever

NOTLAR
TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun görevine veda ettiği genel kurula katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da oy kullandı. Divan başkanlığını Süleyman Bektaş'ın yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları oy çokluğuyla ibra edildi. Yeni ana statü, federasyonun 2 yıllık tahmini bütçesi ve faaliyet programı da kabul edildi.

Sayfa Yükleniyor...