Lastik testi gerçekleşiyor

İngiltere GP’sinde yaşanan lastik sorunları nedeni ile 17-18-19 Temmuz günü gerçekleşecek olan Genç Sürücüler Testinde yarış pilotları lastik testine çıkabilecekler.

NTV Spor 02.07.2013 - 01:17
Lastik testi gerçekleşiyor

İngiltere GP'sinde yaşanan lastik sorunları nedeni ile 17-18-19 Temmuz günü gerçekleşecek olan Genç Sürücüler Testinde yarış pilotları lastik testine çıkabilecekler.

Geçtiğimiz hafta Silverstone pistinde koşulan İngiltere GP'sinde Hamilton, Massa, Vergne ve Perez'in önemli sorunlar yaşadığı Pirelli lastikleri ile ilgili test yapılması gündeme gelmişti.

Olaylı yarışın ardından Formula 1 Başkanı  Bernie Ecclestone, Pirelli Motor Sporları Direktörü Paul Hembery, Formula 1 yarış Direktörü Charlie Whiting ve FIA Başkanı Jean Todt yaptıkları toplantının ardından açıklama yayınladılar.

TODT: ÖNEMLİ SORUNLAR YAŞADIK
FIA Başkanı Jean Todt “Formula 1'de önceliğimiz güvenli yarışların yapılması. Silverstone'da yapılan yarışta önemli sorunların olduğunu tüm takımlarla birlikte gördük. Onun için bu sorunları çözmek adına Genç Sürücüler Testinde şuan ki yarış pilotları Pirelli lastiklerini test edecekler. Yapılacak testte aerodinamik vb diğer unsurlar test edilmeyecek, sadece lastik testi gerçekleşecek. Test bir gün uzatılacak ve Genç Sürücüler son gün teste çıkacak. Mercedes takımı Mayıs ayında Pirelli lastiklerini test ettiği için bu test programına alınmamıştır” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Todt “lastiklerin değişimi ile ilgili olarak Madde: 12.6.3'de düzenlemeler ve Formula 1 Sportif Yönetmeliğinde Madde: 22.4h (i) gerekli değişimler yapılacaktır” açıklamalarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...