NCAA Enes Kanter'de hala kararsız

NCAA Kentucky Wild Cats takımına transfer olan Enes Kanter konusunda kararsız...

NTV Spor 15.10.2010 - 12:19
NCAA Enes Kanter'de hala kararsız

ABD Kolej Basketbol Ligi (NCAA) yönetimi, Fenerbahçe Ülker'den ayrılarak Kentucky Wild Cats takımına giden 18 yaşındaki basketbolcu Enes Kanter'in ligde oynayıp oynayamayacağı konusundaki kararını henüz vermedi.

International Herald Tribune gazetesinin haberinde, resmi hazırlık maçlarının başlamasına birkaç gün kalmasına rağmen yönetimin Enes'in NCAA'de forma giymesinin yasallığı konusundaki kararını açıklamadığı belirtildi. NCAA'in Enes hakkında olumlu karar verebilmesi için, Fenerbahçe Ülker'de forma giydiği sürede, takımla ilgili giderlerini karşılayacak paradan daha fazlasını almadığına ikna olması gerekiyor.

NCAA kurallarına göre, profesyonel olarak bir kulüpte oynayan basketbolcular, üniversite takımlarında forma giyemiyor. Haberde, Enes'in ABD'ye gitmesinin ardından Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Nedim Karakaş'ın NCAA yönetimiyle temasa geçerek Enes Kanter ve ailesine 100 bin dolardan fazla ödeme yapıldığını, oyuncunun 19 bin 800 dolar prim aldığını ve kendisine aylık 6 bin 500 dolar maaş ödendiğini bildirdiği belirtiliyor.

Habere göre, Fenerbahçe Ülker, NCAA yönetimine bu ödemelerin banka dekontlarını da gönderdi. Kentucky Wild Cats antrenörü John Calipardi ise Sarı lacivertli kulüpte 4 yıl oynadıktan sonra lise eğitimi için ABD'ye giden Enes'in transferini Fenerbahçe'nin engellediğini düşünüyor."Karakaş'ın oyuncunun Kentucy'de oynamasını engellemek için milyonlarca sebebi var" diyen Calipardi'ye göre Fenerbahçe Ülker, oyuncunun NCAA dışında Avrupa'da ya da başka bir yerde oynaması halinde yetiştirme parası kazanmayı istiyor.

Haberde, Karakaş'ın kulübün böyle bir amacı bulunmadığını belirterek, "Fenerbahçe, oyuncuyla ilgili haklarından vazgeçmek için hiçbir ücret talebinde bulunmayacaktır ve FIBA kurallarına saygı gösterecektir" dediği de kaydedildi.NCAA'nın Enes Kanter ile ilgili kararını ne zaman vereceğini de açıklanmadı.

Sayfa Yükleniyor...