Texas seriye bağladı

Amerikan Kolej Basketbol Ligi’nde milli basketbolcu Doğuş Balbay’ın takımı Texas Longhorns, Arkansas’ı deplasmanda mağlup ederek galibiyet serisini 14’e çıkarttı.

NTV Spor 19.11.2008 - 12:46
Texas seriye bağladı

Milli Basketbolcu Doğuş Balbay'ın takımı Texas Longhorns, NCAA'de fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Bu sezon oynadığı 13 maçı da kazanan Texas, Arkansas Razorbacks'e konuk oldu.

İkinci devrede özellikle Dexter Pittman'ın etkili oyunuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Longhorns, sahadan da 96-85 galip ayrıldı.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk devresi büyük bir çekişmeye sahne olurken, soyunma odasına 48-48'lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya Dexter Pittman'ın sayılarıyla hızlı giren konuk ekip, savunma sertliğini de artırarak oyunun kontrolünü ele geçirdi ve maçı da 96-85'lik skorla kazandı.

Texas'da milli basketbolcu Doğuş Balbay, sahay ilk beşte çıktığı maçta 19 dakika süre aldı ve 6 sayı – 6 asist – 3 ribaund üretti.

Dexter Pittman 21 sayı – 10 ribaundla bu sezonki ikinci double-double'ına imza atarken, Damion James de 20 sayı – 9 ribaundla mücadele etti. Kenardan gelen Gray Johnson da 16 sayı – 7 ribaundla katkı yaptı.

Ev sahibi ekipte ise Rotnei Clarke'ın 24 sayı -3 ribaund – 3 asisti ile Courtney Fortson'ın 19 sayı – 7 asist – 3 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.

Sayfa Yükleniyor...