"Bronz madalya ile emekli olmak istemiyorum"

Sırıkla atlamada iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan Yelena Isınbayeva, Londra'da bronz madalyada kaldı. Rus atlet, 2016'da Rio'da altın madalya alarak emekli olmak istediğini söyledi.

NTV Spor 07.08.2012 - 10:53
"Bronz madalya ile emekli olmak istemiyorum"

Sırıkla atlamada 2004 Atina ve 2008 Pekin'de altın madalyayı boynuna takan Rus atlet Yelena Isinbayeva, Londra'dan hüsranla ayrıldı. Birleşik Amerikalı Jennifer Suhr ve Kübalı Yarisley Silva'nın ardında kalarak bronz madalya alan Isinbayeva, hayranlarını da üzdü.

Londra 2012'ye şampiyonluğun mutlak favorisi olarak gelen Isinbayeva, ilk hakkında 4.70'i çok rahat geçti. Daha sonra 4.75'te karar kılan Rus atlet, bu yükseklikte iki denemesinde de başarılı olamadı. Daha sonra çıtayı 4.80'e yükselten Rus yıldız, bu yükseklikte de başarılı olamayınca hayal kırıklığı yaratarak bronz madalyada kaldı.

Sırıkla atlamada Birleşik Amerikalı atlet Hennifer Suhr ise kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını kazandı. 2008 Pekin'de gümüşte kalan Suhr, 4.75 metreyi geçerek altın madalyaya uzandı. Kübalı Yarisley Silva, Suhr ile aynı yüksekliği geçerek ülke rekorunu kırarken, gümüş madalyayı elde etti.

Londra'da hayal kırıklığı yaratarak bronz madalyada kalan Yelena Isinbayeva, Rio'daki Olimpiyat Oyunları'nda yarışmayı düşündüğünü dile getirdi. 30 yaşındaki atlet, "Londra'da altın madalya kazanarak emekli olmayı düşünüyordum. Ancak bronz madalyayla emekli olmayı düşünmüyorum. Bu yüzden 2016'da Rio'da yarışmayı düşünebilirim. Belki orada altın madalyamı kazanabilirim" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...