Şanlıurfaspor'a dev teknoloji

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, dünyada az sayıda kulübün antrenmanlarında kullandığı Smart Speed cihazını idmanlarında kullanmaya başladı.

NTV Spor 18.03.2015 - 11:53
Şanlıurfaspor'a dev teknoloji

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Güneydoğu temsilcisi, oyuncularının saha içerisindeki performanslarını artırmak için harekete geçti.

Dünyadaki teknolojik gelişmeleri uzun süredir yakından takip eden Özköylü ve ekibi, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Ajax gibi önemli takımların kullandığı ve futbolcuların saha içerisindeki hareketlerini ölçerek, her futbolcunun aynı seviyede çalışmasına olanak sağlayan cihazı temin ederek, Şanlıurfaspor'da kullanmaya başladı.

Futbol şube sorumlusu Maruf Güneş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de "Smart Speed"i ilk kullanan kulüplerden biri olduklarını söyledi.

Teknik direktör Özköylü'nün talebi doğrultusunda cihazın Almanya'dan alındığını aktaran Güneş, amaçlarının futbolcuların antrenmanlarda daha iyi bir performans göstermelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Güneş, cihazın özellikle ayakta top tutma süresini artırmaya katkı sunduğunu belirterek, "Cihaz sayesinde futbolcuların yem ölçümleri doğru verilerle yapılmış olacak hemde her futbolcu aynı seviyede çalışmış olacak. Futbolcularımızın çabukluk, sürat ve reaksiyon girişimlerini sağlayacak olan cihaz takımımıza çok faydalı olacağına inanıyoruz. Daha önce Almanya Milli Takımı tarafından kullanılan cihaz sayesinde futbolcuların ayağında top tutma süresi ortalama 3 kat artmıştır. Kulübün yararına olacak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...