'Göz' göre göre düştü!

PTT 1. Lig'den düşen son takım Göztepe oldu. Ankaragücü ve Kartalspor'un lige veda etmesinin ardınan Tavşanlı Linyitspor'a sahasında 1-0 mağlup olan Göztepe, PTT 1. Lig'e veda etti. Düşme hattında bulunan Tavşanlı Linyitspor ise bu galibiyetle gelecek sezon da PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

NTV Spor 12.05.2013 - 19:54
'Göz' göre göre düştü!

PTT 1. Lig'de son haftaya düşme hattında giren TKİ Tavşanlı Linyitspor, 1. Lig'deki 100. maçında Göztepe'yi 1-0 mağlup ederek ligde kalmayı başardı.

PTT 1. Lig'de 3. yılında son haftaya küme düşme hattında giren TKİ Tavşanlı Linyitspor, Göztepe karşısında 80. dakikada Agbetu'nun attığı golle müsabakayı 1-0 galip tamamladı.

Bu sonuçla puanını 38'e çıkaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, rakibi Göztepe'yi puan sıralamasında geçerek ligde kalmayı başardı. PTT 1. Lig'de Göztepe müsabakasıyla play-off maçları hariç 100. maçını geride bırakan TKİ Tavşanlı Linyitspor, gelecek yıl PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

PTT 1. Lig'de ilk kez yükseldiği 2010-2011 sezonunda teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çok başarılı bir yıl geçiren ve play-off'a kalmayı başaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk turda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a elenmişti.

GÖZTEPE LİGE VEDA ETTİ
Lige iddialı bir kadro ve teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde başlayan Göztpe ise ilk haftalarda istediği sonuçları alamayınca Kalpar'ın yerine Kemal Kılıç'la yoluna devam etti.

Ancak alt sıralardan bir türlü uzaklaşamayan sarı-kırmızılı ekip, ligin son maçında düşme hattındaki TKİ Tavşanlı Linyitspor'la kader maçına çıktı.

Rakibine 1-0 mağlup olarak 37 puanda kalan Göztepe, lige veda etti.

SAHAYA YABANCI MADDE YAĞDI!
Göztepe'nin 1-0 yenilgisiyle tamamlanan müsabakanın son dakikalarında koltukları kıran ve protokol tribünde müsabakayı izleyen Göztepe yöneticilerine saldıran bazı taraftarların sahaya musluk, ayakkabı, cep telefonu attığı görüldü.

Polis ekibinin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda taraftarın yanı sıra basın mensupları da etkilendi. Bu arada bazı taraftarlar basın çalışanlarına yönelik darp girişiminde bulundu.

Müsabakayı tribünde takip eden Göztepeli Şaban Genişyürek'in elinde kesik oluştuğu bildirildi. Öte yandan bir süre önce by-pass ameliyatı olan Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç'ın kontrol amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Toplam 13 bin 947 kişinin izlediği müsabakanın ardından Göztepeli oyuncular büyük üzüntü yaşadı.

Stat dışında da taşkınlarını sürdüren sarı-kırmızılı seyirciler, çevredeki araçlara araçlara zarar verdi. Taşkınlık çıkaran taraftar polisin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

Bu arada kimi taraftarlar Halkapınar Metro İstasyonunda bekleme peronlarındaki panoları kırdı.

GÖZTEPE: 0 - TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: 1
Stat:
Atatürk
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Göztepe: Kazım, Şamil, Ramazan, Veli, Orhan, Ali Bilgin, Theo Weeks (Dk. 72 Onur), Fatih, Halil (Dk. 78 Dilaver), Ergin, Herve Tum (Dk. 54 Ali Kuçik)
TKİ Tavşanlı Linyitspor: Metin, Hasan, Hakan, Sakıb, Ahmet (Dk. 72 Emrah), Volkan, Emre (Dk. 62 Shala), Mehmet Besler, Mesut, Agbetu, Abdi (Dk. 90 Bilal)
Gol: Dk. 80 Agbetu (TKİ Tavşanlı Linyitspor)

Sayfa Yükleniyor...