İsveç'te zafer Ekstrom'un

Dünya Rallycross Şampiyonası’nın 5. ayağı İsveç'te Höljes'te yapıldı. Bu sezon 5. kez bir yarıştan farklı bir isim zaferle ayrılırken, Rx Lites kategorisinde Türk pilot Yiğit Timur son yarışta diskalifiye oldu ve finalde yer alamadı.

NTV Spor 06.07.2014 - 22:16
İsveç'te zafer Ekstrom'un

Dünya Rallycross Şampiyonası'nın İskandinav turu Norveç ve Finlandiya'nın ardından İsveç ile tamamlandı.

Finlandiya Rallisi'nde yağmur ve çamur ile sınav veren pilotları Höljes'te daha iyi hava koşulları karşıladı. İki günde yapılan eleme yarışlarında Mattias Ekstrom en yüksek puanı toplarken, Petter Solberg ve Timur Timerzyanov 2. ve 3. sırada yer aldı. İlk yarı finalde Mattias Ekstrom, Reiniss Nitiss ve Liam Doran finale kalırken, olaylı geçen 2 yarı finalde 4 pilot finişe peşpeşe geldi. İlk 3'te yer alan Sebastian Eriksson, Andreas Bakkerud ve Petter Solberg finale yükseldi.

Finalde pol pozisyonda yer alan Mattias Ekstrom bu sezon ilk kez katıldığı şampiyonada zafere ulaşmayı başardı. Pole pozisyonunda başlayan İsveçli pilot rahat bir yarış çıkarırken ikinci sırayı Andreas Bakkerud aldı. Norveçli eski dünya ralli şampiyonu Petter Solberg 3. olarak podyumu tamamladı.

İsveç yarışı sonrası Reiniss Nitiss genel klasman liderliğini sürdürürken Bakkerud 2., Solberg 3. sırada yer aldı.

Türkiye'de üretilen otomobillerin yarıştığı Rx Lites kategorisinde mücadele eden Yiğit Timur iyi bir haftasonu geçirmesine karşın son eleme serisinde yaptığı hata nedeniyle diskalifiye oldu ve yarı finalde yer alamadı. Yiğit Timur genel klasmanda 3. sırada yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...