"Dortmund favori değil ama..."

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Dortmund'dan Galatasaray'a transfer olan genç savunma oyuncusu Koray Günter, NTV Spor.net yazarlarından Fatih Demireli'ne açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 21.10.2014 - 13:55
"Dortmund favori değil ama..."

"HIRSLI KOŞU MAKİNASI"
Koray Günter, altyapısında yetiştiği Dortmund hakkında, "Dortmund'u 'hırslı koşu makinası' olarak tanımlayabiliriz. Buna ek olarak bireysel anlamda yüksek bir kalite söz konusu. Dortmund'u daha oyunu kurarken bozmamız gerekiyor. Topa sahip oldukları anda çok çabuk çıkıyorlar ve sonuca gidebiliyorlar. Aubameyang, Mkhitaryan, Reus bunu mükemmeliyete yakın uygulayan oyuncular" ifadelerini kullandı.

"DORTMUND FAVORİ DEĞİL AMA..."
Karşılaşmanın favorisi hakkındaki soruya "Dortmund favori değil ama son yıllardaki formu ve çıkışı ortada. Günümüzde olup, Dortmund'a zor anlar yaşatmalıyız" cevabını veren futbolcu, eski kulübüyle karşılaşması hakkında ise "Bu kurayı çok istedim. Dortmund her zaman benim yuvam kalacak. Kulübe de çok şey borçluyum, arkadaşlarım ve hocalarım beni hem oyuncu hem de insan olarak gelişimimde önemli bir rol aldı. Arkadaşlarımı ve kulübü özledim. Nerede doğup büyüdüğümü biliyorum" görüşlerini belirtti.

"EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN GELDİM"
Alman kulübünün geri alma opsiyonu hakkında da konuşan Koray, "Dortmund, beni takip ediyor, yoksa bu maddeyi koydurmazdı. Dortmund'tan ayrılırken Jürgen Klopp bana 'zamanı geldiğinde görüşebiliriz tekrar' dedi. Bunu hafızanızın bir yerine yerleştiriyorsunuz ama ben Galatasaray'a Dortmund'a kendimi beğendirmek için gelmedim. Bu kulüp için en iyisini yapmak için geldim" dedi.

"HARİKA BİR TARAFTARIMIZ VE STADIMIZ VAR"
Koray Günter, Galatasaray'daki ilk dönemini ise "Bu kulübü kısa zamanda çok sevdim, kalbime sakladım. Harika bir taraftarımız ve stadımız var, kulup yapısı mükemmel. Oynamadığınız zaman memnun olamazsınız ama bu, mutsuz olduğum anlamına gelmez. İlk sıkıntıda kaçmak çözüm değil, her zor durumda kaçarsanız, kariyeriniz sonunda 20 kulüp değiştirmiş olursunuz. Ben mücadeleyi seviyorum" sözleriyle değerlendirdi.

"GİTMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM"
Roberto Mancini'nin görevden ayrılmasıyla ilgili olarak "Gitmesine çok üzüldüm. Ben onun için de gelmiştim. Kendisi gittiği her kulüpte genç oyunculara şans verdi, Manchester City'de Nastasic gibi bir oyuncuyu oynattı. Ama tabii ki Mancini'nin burada kalıp, beni üç yıl boyunca geliştirmesini beklemek de hayalcilik olurdu" açıklamasını yapan Koray, Alman teknik adam Tomas Tuchel'in gündeme gelmesiyle ilgili olarak ise "Prandelli çok tecrübeli bir hoca ve bize çok şey katıyor. Tuchel de iyi bir tercih olabilirdi. Bir Alman hocanın buraya gelmesi ve yeni unsurları öğretmesi yararlı olabilirdi" sözlerini sarf etti.

"HAMİT AĞABEY GODFATHER'IMIZ"
Galatasaray'daki "Almanlar" hakkında da konuşan Koray Günter, "Yekta Ağabey bizi gördüğünde 'bakın Kreuzbergliler geliyor, Dogu Almanlar geliyor' diyor. Aramızda Almanca konuşuyoruz ama diğerlerinin yanıda tabii ki Türkçe'ye dönüyoruz. Hamit Ağabey biz Almanya'dan gelenlerin 'Godfather'i" sözlerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...