Kaza... Zafer... Rekor...

Alp Disiplini Kadınlar Dünya Kupası'nda Süper Büyük Slalom heyecanı yaşandı. Corinne Suter'in korkutan düşüşü, Gut'un bu sezon Super G’deki ilk galibiyeti ve Vonn'un rekoru öne çıkan olaylardı...

NTV Spor 07.02.2016 - 17:05
Kaza... Zafer... Rekor...

Alp Disiplini Kadınlar Dünya Kupası'nda Süper Büyük Slalom yarışı yapıldı.

KORKUTAN KAZA!
Almanya'nın Garmisch-Partenkirchen Kayak Merkezi'nde yapılan mücadelede büyük bir kaza meydana geldi. Corinne Suter, iniş sırasında dengesini kaybetti ve takla atarak yere düştü. Bu sırada kayağı ayağından çıkan Suter, bilinci açık şekilde hastaneye kaldırıldı.

ZAFER GUT'UN!
Heyecanlı mücadeleyi 1 dakika 20.51 saniyelik derecesiyle Lara Gut kazandı. Süper Büyük Slalom'da bu sezon ilk galibiyetini alan Gut'u Alman Viktoria Rebensburg takip etti.

VONN'DAN TARİHE BİR ÇENTİK DAHA!
İniş mücadelesinde zafere ulaşan Lindsey Vonn ise üçüncü sırada yer aldı. Ancak yarışı kazanamasa da Birleşik Amerikalı kayakçı, bir kekora imza atmayı başardı. Süper Büyük Slalom'da 42. kez podyuma çıkan Vonn, Renate Goetschl'i geçti ve bu alanda rekorun sahibi oldu.

Birleşik Amerikalı kayakçı 27 Super G zaferiyle, birincilik elde etmede erkekler de dahil tüm kayakçılar arasındaki rekoru de elinde bulunduruyor.

Diğer yandan Vonn, üçüncü sırada kalmasına karşın 360 puanla klasman liderliğini sürdürdü. Genel klasmanda da 1060 puanla zirvede yer alan Vonn'u 973 puanla Lara Gut ve 820 puanla Viktoria Rebensburg takip ediyor.

Sayfa Yükleniyor...