Karatecilerimiz şampiyon!

18. Balkan Karate Şampiyonası sona erdi. Milli sporcularımız şampiyonayı 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyayla zirvede bitirdi!

NTV Spor 28.02.2016 - 19:13
Karatecilerimiz şampiyon!

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve toplamda 11 ülkeden 265 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde dokuz kategoride madalyalar sahiplerini buldu. Türkiye, erkekler katada Ali Sofuoğlu, bayanlar katada Dilara Bozan ve erkekler kumite 84 kilo mücadelesinde Uğur Aktaş ile üç altın madalya kazandı.
 
Bayanlar katada Büşranur Kılıç, erkekler katada Mehmet Yakan ve erkekler kumite 84 kilo mücadelesinde Mehmet Uygur gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler katada Emre Vefa Göktaş ile kumite 75 kiloda Sabır Ahmet Uygar, bronz madalyada kaldı.
 
Türkiye, elde edilen 8 madalya ile ilk günün ardından genel sıralamada zirvede yer aldı.
 
Organizasyonun ikinci gün karşılaşmalarında da milli sporcularımız, 2 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazandılar.     

Kadınlar kumite 55 kiloda yarışan Aleyna Sezer altın madalya kazanırken, erkekler takım katada Emre Vefa Göktaş, Cengizhan Koca ve Yusuf Yağız Ücebakan'dan oluşan milli takım da altın madalyanın sahibi oldu.     

Erkekler 60 kiloda mücadele eden Eyüp Güler ise ikincilik kürsüsüne çıktı.     

Organizasyonda, erkekler kumite 60 kiloda Eray Şamdan, kadın kumite 50 kiloda Sevil Baş, 55 kiloda Büşra Tosun, kadınlar takım katada Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin'den oluşan milli takım, erkekler takım kumitede Sabır Ahmet Uygur, Aykut Usda, Erdem Asker, Müslüm Baştürk, Gökhan Gündüz, Uğur Aktaş ve Alparslan Yamanoğlu'nun oluşturduğu milli takım bronz madalyaların sahibi oldu.     
              
TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON OLDUK
Böylece 18. Balkan Karate Şampiyonası'nda takım halinde adımızı zirveye yazdırdık. Şampiyonayı toplam 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz kazanarak tamamlayan sporcularımız, genel sıralamada kendisine ilk sırada yer buldu.
    
Organizasyonu, 3 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalyayla tamamlayan Sırbistan ikinci olurken, 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde eden Makedonya ise 3. sırada yer aldı.     

DELİHASAN: "HEDEF DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONALARI"
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyonu şampiyon tamamlamanın gurur verici olduğunu belirterek, "Kürsüye çıkarak ülkemizi gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Daha çok çalışmamız ve önümüzdeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na sıkı hazırlanmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.     

Sayfa Yükleniyor...