Taha sakatlığının kurbanı oldu...

Avrupa Şampiyonası'na kısa süre kala ciddi biçimde sakatlanan ve şampiyonaya zor yetişen Taha Akgül, ilk maçında yenildi, repesaj maçına ise çıkmadı.

NTV Spor 11.03.2016 - 14:10
Taha sakatlığının kurbanı oldu...

Serbest güreşteki en büyük madalya umudumuz Taha Akgül, Avrupa Şampiyonası'na 2 hafta kala antrenmanda ciddi şekilde sakatlanmıştı. Sol arka adalesinde 19 santimektelik yırtık meydana gelen şampiyon güreşçimiz, hastanede gördüğü tedavinin ardından Avrupa Şampiyonası'nda mindere çıktı.

Üst üste 5. Avrupa Şampiyonluğu için mindere çıkan 125 kilo sporcumuz, ilk tur maçında Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaştı. Maç sırasında da sakatlığı nükseden Taha buna rağmen rakibi ile 8-8 berabere kalmayı başardı. Ancak maçta son puanı rakibi aldığı için milli sporcumuz müsabakadan mağlup ayrıldı.
 
Böylelikle üst üste 5. şampiyonluk umudu kalmayan Taha, Macar Daniel Ligeti ile eşleştiği repesaj maçına da çıkmadı.

Bu arada erkekler 70 kiloda Muhammet İlkhan, repesaj maçında Rus rakibi Zaurbek Sidakov karşısında 4-2 gerideyken tuş oldu ve elendi.

Kadınlar ise 69 kilo ilk tur maçında Buse Tosun, Rus Tatiana Kolesnikova'yı 11-4 yenerek, çeyrek finale yükseldi. Güreşçimiz, çeyrek finalde Litvanyalı Danute Domikaityte önünde 11-4 öndeyken rakibini tuş etti ve yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde Belaruslu Maryia Mamashuk karşısında iyi bir performans ortaya koymasına rağmen Buse, rakibine 7-6 yenilmekten kurtulamadı. Buse Tosun, akşam seansında Norveç'ten Signe Marie Fidje Store ile bronz madalya için mücadele edecek.
 
Kadınlar 58 kiloda ise Derya Bayhan, ilk turda ev sahibi ülkeden Viktorija Lukjaneca önünde 6-0 öndeyken rakibini tuş ederek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde İsveçli Elin Johanna Nilsson karşısında 4-0 geride maçı götüren Derya, rakibine tuş oldu ve turnuva dışında kaldı.

Sayfa Yükleniyor...