Fenerbahçe son şampiyona karşı!

Fenerbahçe, THY Euroleague play-off çeyrek finali ilk maçında bugün kupanın son şampiyonu Real Madrid'i konuk edecek. Toplam 3 galibiyete ulaşan takımın Final-Four'a kalacağı turda ilk 2 maç İstanbul'da oynanacak.

NTV Spor 11.04.2016 - 10:05
Fenerbahçe son şampiyona karşı!

Fenerbahçe, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi ilk maçında kupanın son şampiyonu Real Madrid'i konuk edecek.

Serinin ilk maçı Ülker Sports Arena'da saat 20.45'te oynanacak.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak takım, 13-15 Mayıs'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek Final-Four'a katılmaya hak kazanacak.

SAHA AVANTAJI FENERBAHÇE'DE
Çeyrek final serisinde saha avantajı Fenerbahçe'de bulunuyor.

Sarı-lacivertliler ilk 2 maçı Ülker Sports Arena'da seyircisi önünde yapacak. Seri daha sonra Madrid'e taşınacak. Üçüncü maç sonunda iki takımdan biri 3. galibiyete ulaşmazsa dördüncü karşılaşma yine Madrid'de oynanacak. İlk 4 maç sonunda 2-2'lik eşitlik olursa Dörtlü Final'e çıkan takımı İstanbul'da oynanacak son karşılaşma belirleyecek.

PROGRAM

Bugün
20.45 Fenerbahçe-Real Madrid (Ülker Sports Arena)

14 Nisan Perşembe:
20.45 Fenerbahçe-Real Madrid (Ülker Sports Arena) NTV Spor'dan canlı yayınlanacak!

19 Nisan Salı:
21.45 Real Madrid-Fenerbahçe (Barclaycard Center)

21 Nisan Perşembe (Gerekirse):
21.45 Real Madrid-Fenerbahçe (Barclaycard Center)

26 Nisan Salı (Gerekirse):
20.00 Fenerbahçe-Real Madrid (Ülker Sports Arena)

FENERBAHÇE ÇEYREK FİNALE RAHAT GELDİ
Normal sezon ve Top 16 grubunu lider tamamlayarak çeyrek finale çıkan Fenerbahçe, bu sezon Euroleague'in en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor.

Sahaya çıktığı 24 maçta 19 galibiyet 5 yenilgi alarak Euroleague'in bu sezon en başarılı takımı olan sarı-lacivertliler, Real Madrid'i geçerek üst üste ikinci kez Final-Four'da yer almayı hedefliyor.

Fenerbahçe, normal sezonda Khimki (Rusya), Kızılyıldız Telekom (Sırbistan), Strasbourg (Fransa), Real Madrid ve Bayern Münih'in (Almanya) olduğu grubu 8 galibiyet, 2 yenilgiyle tamamlayarak Top 16'ya grup lideri olarak çıktı.

Sarı-lacivertliler Top 16 turunda da başarılı grafiğini sürdürdü. Başantrenör Zeljko Obradovic'in öğrencileri Real Madrid, Kızılyıldız (Sırbistan), Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Lokomotif Kuban (Rusya), Panathinaikos (Yunanistan) ve Cedevita'yla (Hırvatistan) Top 16'da mücadele etti.

Bu grupta da rahat bir şekilde lider olan (11 galibiyet 3 yenilgi) Fenerbahçe adını çeyrek finale yazdırdı.

Sarı-lacivertliler, normal sezonda ise Real Madrid'le iki kez karşılaştı. Rakibini İstanbul'da 77-66 yenen Fenerbahçe, Madrid'de ise 80-73 kaybetti.

ÜLKER SPORTS ARENA'DA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Fenerbahçe, evinde oynadığı son 19 Avrupa Ligi maçını da kaybetmedi.

Ülker Sports Arena'da en son 16 Ocak 2015'te Olympiakos'a kaybeden Fenerbahçe'yi 15 aydır sahasında bileğini büken takım çıkmadı. Sarı-lacivertliler söz konusu sürede sahasında oynadığı 19 maçı da kazanmayı bildi.

Sarı-lacivertlilerin bu serideki en büyük güvencesi ise sahasındaki başarılı istatistiği olacak.

GEÇEN SEZONUN RÖVANŞI
Fenerbahçe, geçen sezon Final-Four'da kaybettiği rakibinden rövanşı almak istiyor.

Geçen yıl 15-17 Mayıs'ta Madrid'de yapılan Final-Four'da Fenerbahçe, İspanyol ekibiyle karşılaştı. Sarı-lacivertliler rakibine 96-87 yenilerek finale kalma şansını kaybetti.

Sarı-lacivertliler, rakibini eleyerek hem rövanşı almak hem de 3 sezon sonra Real Madrid'i Final-Four'un dışına itmeyi amaçlıyor.

VESELY YOK!
Fenerbahçe, en önemli oyuncularından biri olan Çek basketbolcusu Jan Vesely'den yoksun olarak Real Madrid karşısına çıkacak.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 20 Mart'ta oynanan Pınar Karşıyaka maçında sakatlanan Çek yıldız, son 3 Euroleague karşılaşmasında da forma giyemedi. Sağ ayak bileğinden sakatlanan Vesely'nin çeyrek final serisinde forma giymesi beklenmiyor.

REAL MADRID ZORLANDI
Son şampiyon Real Madrid, bu sezon THY Euroleague'de istediği ritmi bulamadı.

Hem normal sezon hem de Top 16 turunda oldukça zorlanan Real Madrid, buna rağmen çeyrek finale gelmeyi başardı. Normal sezonda Fenerbahçe'yle aynı grupta yer alan İspanyollar, grubu 4. sırada tamamlayarak son anda Top 16 bileti aldı.

Real Madrid, Top 16'da ise oldukça zorlu bir grupta yer aldı. İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa, Barcelona (İspanya), Olympiakos (Yunanistan), CSKA Moskova, Khimki (Rusya), Brose Baskets (Almanya) ve Zalgiris Kaunas'ın (Litvanya) bulunduğu grubu 4. sırada bitirdi. Real Madrid, Avrupa Ligi'nde bu sezon 24 maçın 12'sini kaybetti.

Eflatun-beyazlılar, 12 deplasman maçında ise 8 kez yenildi.

3 SEZONDUR FİNAL-FOUR'DA
Real Madrid, son 3 sezonda Dörtlü Final'e kalmayı başardı.

Başantrenör Pablo Laso'nun öğrencileri 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Dörtlü Final'de finale kadar gelmesine rağmen kupaya uzanamadı. İspanyol ekibi geçen sezon ise sahasında Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

İSTATİSTİKLERDE REAL MADRID ÜSTÜN
İki takımın bu sezonki performansına göre istatistiklerde ters bir oran söz konusu.

Fenerbahçe, Real Madrid'e göre daha başarılı bir sezon geçirmesine rağmen önemli istatistiklerde genel olarak rakibinin gerisinde kaldı.

Takım istatistiklerinde İspanyol ekibi sayı, verimlilik puanı, ribaunt, asist, top çalmada Fenerbahçe'nin önünde yer aldı. Sarı-lacivertliler, sadece blok ve yenilen sayıda rakibini geride bıraktı.

Oyuncuların önemli istatistiklerinde ise Real Madrid, verimlilik puanı, asist, ribaunt ve top çalmada önde oldu. Sarı-lacivertliler oyuncu istatistiklerinde rakibini sayı ve blokta geçti.

Sayfa Yükleniyor...