"Takımlar G.Saray ve F.Bahçe'yi..."

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol'da Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynayacak takımların yapması gerekenleri sıraladı...

NTV Spor 30.08.2015 - 00:33
"Takımlar G.Saray ve F.Bahçe'yi..."

Konyaspor-Galatasaray maçı %100 Futbol'da masaya yatırıldı. Güntekin Onay-Rıdvan Dilmen ikilisinin sohbetinden satırbaşları şöyle...
 
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'ın puan kaybına kesinlikle tahammülü yoktu. Galatasaray, 67. dakikadan sonra 10 kişi kaldığı bölümde maçı 2-1'den 4-1'e getirmeyi başardı. Futbol hatalar oyunu. Kaleci Kaya'nın hatasıyla Galatasaray ilk golü buldu. Kaya hatalarıyla hep gündeme gelen bir kaleci. Galatasaray arzuluydu ve ilk yarım saat çok iyi futbol oynadı.

RIDVAN DİLMEN: Konyaspor oyun gücü, kadro kalitesi ve bireysel performas olarak olarak beklentilerin çok altında kaldı. Aykut Kocaman takımını toparlamazsa ligde işleri çok zor olur. Pas organizasyonları iyi ama üretemiyorlar. Konyaspor bu maçı geçen hafta Telekom Arena'da kaybetti. Aykut Kocaman da Galatasaray'ın Osmanlıspor'a kaybetmesinin kendileri için kötü olduğunu söylemişti. Mesela Sneijder ne kadar hırslıydı.

RIDVAN DİLMEN: Konyaspor'u konuşurken Galatasaray'ın futboluna gölge düşürmeyelim. Çok yüksek konsantrasyonla oynadılar. Arzulu oynadığınız zaman kalite farkı ortaya çıkar. Galatasaray bu mücadelesini geçen hafta yapsaydı, Osmanlıspor'u da yenerdi.

GÜNTEKİN ONAY: Konyaspor'un futbolu için olumlu şeyler söyleyemeyiz. Konyaspor yavaş oynuyor ve Galatasaray yavaş oyunayan bütün takımlar karşısında favoridir.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray maçı final niteliğinde gördüğünü ortaya koyan bir oyun  sergiledi. Büyük kulüpler ayağa kalkmasını bilen kulüplerdir. Olmazsa olmaz gördükleri maça çok iyi hazırlanmışlar.

RIDVAN DİLMEN: Hamza Hoca maç içinde taktiksel değişiklikler yaparak çok güzel bir antrenörlük sergiledi. Sneijder coşkusu ve golleriyle müthiş bir performans ortaya koydu. İnşallah Hollanda formasıyla bize karşı yine Konya'da böyle oynamaz.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaraylı oyuncuların bu maça oldukça odaklandığını gördük. Yeniden yavaş yavaş yan yana oynamaya başlayan Melo-Selçuk uyumu da farklı galibiyeti getiren etkenlerden biri oldu.

RIDVAN DİLMEN: Hamza Hoca futbolun doğrularını yaptı. Geçen hafta kötü oynayan Telles'i oynatmaması doğru bir hamleydi. Kırmızı kart olunca Hakan Balta'yı stoperden sol beke aldı ve Melo'yu stopere çekti. Tek forvete dönüp arkasında Sneijder ve Podolski'yi koydu. Bunlar çok yerinde hamlelerdi.

RIDVAN DİLMEN: Carole şanssız bir kırmızı kart gördü. Rakibin ayağına basmak istemedi ama kontrolsüz müdahalede bulunduğu için ikinci sarı kartla oyunun dışında kaldı.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray dinamik bir takım değil, hızlı bir takım değil, tempoları düşük, orta sahada top kaybediyor. Konyaspor pres gücü olmayan ve dinamizmi düşük bir takım olduğu için bunlara rağmen Galatasaray'a ters gelmiyor. Galatasaray, kapanan, kendi yarısında kapanan takımlara gol atar.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray 11'e 10 oyunda topa sahip olmada rakibine yüzde 10 fark attı. Bireysel performansı ve oyun disipliniyle Galatasaray hak ettiği bir galibiyet aldı.
 Galatasaray'ın milli maç arasında özel maç alması lazım. Özellikle Melo'nun maç eksiğini gidermesi için bu çok önemli.


RIDVAN DİLMEN: Konyaspor, Galatasaray'ın ilerideki oyuncularını geriye koşturmadı, yormadı. Konyaspor'un yavaş oyunu Galatasaray'ın işine geldi. Konya da atak yapamıyor, Galatasaray da atak yaptırmadı. Normalde sadece birinin olması lazım.

GÜNTEKİN ONAY: Konyaspor'un atanı ve tutanı Süper Lig seviyesinde değil. Hakem birkaç faulü yanlış vermiş olabilir ama maçın sonucuna etki etmedi.

RIDVAN DİLMEN: Chedjou'nun erken sakatlığı, kırmızı kart, 1-1'e yakalanma. Maç içerisindeki tüm bu olumsuzluklara rağmen Galatasaray maçı çok istedi ve bu isteği sayesinde kazandı.

RIDVAN DİLMEN: Hakem maçı Konyaspor'dan alıp, Galatasaray'a vermedi. Fırat Aydınus'un hataları vardı ama maçı etkilemedi, her iki takım aleyhine ve lehine hatalar yaptı.

RIDVAN DİLMEN: Torku Konyaspor baskılı oynamak için 70. dakikaları beklemek yerine ikinci yarının başında bunu yapabilirdi. Açıkçası Aykut Kocaman'ın daha pozitif bir takım yaratacağını düşünüyordum.

 

Sayfa Yükleniyor...