Galatasaray'da gerilim tırmanıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty Lviv'e elenen Galatasaray, zor günler geçiriyor.

NTV Spor 27.08.2010 - 21:57
Galatasaray'da gerilim tırmanıyor

Spor Toto Süper Lig'e üst üste 2 yenilgiyle giren, ardından Uefa Avrupa Ligi'nde zayıf rakibi Karpaty Lviv'e elenen Galatasaray çalkantılı günler geçiriyor.

Sarı-kırmızılılarda alınan başarısız sonuçların altında, yönetim - teknik heyet ve futbolcular arasındaki uyumsuzluk yatıyor.

En büyük sorun ise teknik direktör Frank Rijkaard ile yönetim arasında. Hollandalı teknik adamın yönetimle sürtüşmesindeki ana neden istediği transferlerin yapılmaması.

Rijkaard, transfer döneminde yönetime 16 futbolcunun ismini verdi. Ancak şu ana kadar bu oyunculardan hiçbiri alınmadı.

Hollandalı teknik adam, Sunderland'den transfer edilen Lorik Cana ve Monaco'dan alınan Juan Pablo Pino'nun isimlerini ilk kez Galatasaray'a geldiklerinde duydu.

Rijkaard sezon sonunda yönetime, takımdan gönderilmesini istediği 7 oyuncunun ismini verdi. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin bu isteği olumlu karşılaşa da, bu futbolcular hala kadroda. Frank Rijkaard, istediği oyuncular alınmadığı gibi, gelen oyuncuların kendisine sorulmaması nedeniyle Sezgin'e tepkili. İkili arasındaki gerilimin başlangıcı, Harry Kewell'ın takımdaki geleceğiyle ilgili anlaşmazlığa kadar uzanıyor. Rijkaard ve o dönemde futbol şubesinin başında bulunan Haldun Üstünel, Kewell'dan yana tavır almalarına karşın, Sezgin Avustralyalı oyuncu ile devre arasında yapılan anlaşmayı iptal etmişti. Rijkaard, o günden bu yana, Sezgin ile çalışmak istemiyor ve ikili arasında önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar yaşanması da muhtemel. Takım içindeki yerli futbolcuların birçoğu, yabancıların da tamamı, Adnan Sezgin ile çalışmaktan memnun değil. Haldun Üstünel'in istifasında da, Sezgin ile yaşadığı fikir ayrılıklarının büyük payı oldu.

Sorunlar bununla da sınırlı değil. Yönetim ile Rijkaard arasındaki sürtüşme bir yana, Türk futbolcuların yaklaşık 6 aylık alacakları hala ödenmedi. Yabancı futbolcular ise geçen sezonki alacaklarının yaklaşık 3'te 2'sini alabildiler. Üstelik yabancılara bu sezon, şu ana kadar herhangi bir ödeme yapılmadı.

Arda Turan'ın kaptanlığı da, son dönemde sorgulanmaya başlandı. Yabancı oyuncuların tamamı, genç yıldızın takım kaptanı olmasına karşı. Türk oyuncuların da büyük çoğunluğu, Arda'nın, zor günlerde takımı birarada tutabilecek liderlik özelliklerine sahip olmadığını düşünüyor.

Sayfa Yükleniyor...