Ayhan hayat verdi

Galatasaray, 'kötü oyun-iyi sonuç' görüntüsünü İzmir'e de taşıdı.

NTV Spor 18.09.2010 - 22:04
Ayhan hayat verdi

GÖKHAN KARATAŞ - Arda ve Hakan'ın sakatlıkları nedeniyle Harry Kewell ve Pino'nun iyileşmesinin keyfini süremeyen Galatasaray, alkış alacak bir futbol oynamasa da Gaziantepspor karşısında kazanmayı bilmişti. Yeni transferler Misimovic ve Insua'nın kısa sürede uyum sorunlarını atlatmasını beklenen Cimbom, mücadele açısından yine ayakta kaldı, ama futbol olarak Bucaspor'a karşı da geride kalan 4 haftadaki karamsar tabloyu tekrarladı. Nitekim savunmada daha derli toplu bir görüntü çizen sarı-kırmızılılar, kanatlardan gelemedi ve ofansta çoğalamadı. Kuşkusuz İzmir Atatürk Stadı'nda ortaya çıkan 1-0'lık sonuç ve sergilenen tatsız futbolda, kötü zeminin etkisi çok büyüktü.

Frank Rijkaard, Bucaspor karşısına, Gaziantepspor maçında sahaya sürdüğü kadrodan 2 değişiklikle çıktı. Savunmanın sağında Sabri'nin boşluğunu doldurmakta güçlük çeken Ali Turan'ın yerine genç Serkan, sakat geçirdiği uzun dönemin izlerini taşıyan Elano'nun yerine ise Pino ilk 11'de başladı. Ancak bu değişiklikler de, özlenen Galatasaray'ı izlemek için yetmedi. Bülent Uygun yönetimindeki Bucaspor da, temkinli başladığı karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında ekstra işler yapamadı.

İlk yarıda kayda değer fazla birşey olmadı. Dakikalar 8'i gösterdiğinde Bucaspor, önemli bir ataktan eli boş döndü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Mandi'nin şutu çerçeveyi bulmadı. Orta sahada çok pas hatası yapan Cimbom, 14. dakikada etkili geldi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Pino'nun vuruşuna Orhan Ak ayak koydu. 17'de sıfıra inen Kewell, Insua'dan aldığı topu bekletmeden içeri çevirmek istedi, savunma iyi yer tuttu. Kanat organizasyonlarında sınıfta kalan iki takım, giderek fizik gücünün öne çıktığı mücadelenin kilidini açmayı bir türlü başaramadı. Hal böyle olunca, yetenekli ayakların sahneye çıkması beklendi. Ancak bu beklenti de sonuç vermedi. 'Kurtarıcı' Misimovic, ne savunmada ne de hücumda göz doldurdu. Zira top almak için kendi yarı sahasının ortalarına kadar gelmek zorunda kaldı. 21'de Kewell uzak mesafeden şansını denedi, Fernandez iki hamlede topa sahip oldu. 34'te Pino'nun ceza sahası dışından sert şutu Orhan'dan döndü. 40. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Mendi'nin, Serkan'dan sıyrıldıktan sonra yerden vuruşu az farkla dışarı gitti. 43'te Leko'nun Galatasaray savunmasının arkasına gönderdiği topa İbrahim Dağaşan dokunamayınca, soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Orta alanda sıkışan oyunu lehine çevirmek için ikinci yarıya değişiklikle başlaması beklenen Hollandalı, aksine aynı 11'le 'devam' dedi. 52'de Pino penaltı noktasına çevirdi, savunma hata yapmadı. 58. dakikada Mendi'nin altı pasa gönderdiği pas kaleci Ufuk'ta kaldı. 61'de Dahmene'yi dışarı alan Bülent Uygun, Leko'ya forma verdi. Bu hamleye Rijkaard, Kewell'ın yerine Aydın'ı sahaya sürerek yanıt verdi. Gaziantepspor maçında olumlu işler yapan genç oyuncu, 66. dakikada savunmanın arkasına sarkan Baros'u topla buluşturamadı. Temponun giderek düştüğü anda Ayhan sahneye çıktı. 69. dakikada ceza yayı üzerinden sert ve düzgün vuran tecrübeli futbolcu, takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra moral kazanan sarı-kırmızılılar, kanatlardan atak geliştirmek istedi ama yetenekli ayakları suskunluğunu korudu. 75. dakikada Ragıp'ın etkili vuruşunda Ufuk gole izin vermedi. Galatasaray'ın farkı açması için yükleneceği düşünülürken, geriye düşan Bucaspor pozisyonlar bulmaya başladı. 77'de Rahmene'nin şutu Neill'ın sırtından döndü. Galatasaray'ın bu sezon oynadığı 8 maçın sadece 2'sinde 11'de yer alan Lorik Cana, Misimovic'in yerine görev aldı.

Galatasaray teknik ekibinin korktuğu 86. dakikada başına geldi. Ali Turan'ın aksine sağ bekte iyi oynayan Serkan Kurtuluş, sakatlık geçirdi ve yerini Gökhan Zan'a bıraktı. Bu değişiklikle Lucas Neill savunmanın sağına geçti. Son dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Pino'nun şutu yan ağlarda kaldı. Atatürk Stadı'ndaki 5 uzatma dakikasında, yorulan futbolcular ve Pino'nun bencil oyununun etkisiyle başka gol olmadı.

Sarı-kırmızılı takım, Gaziantepspor'un ardından Bucaspor'u da, maç boyunca kaybetmediği mücadele gücüyle 1-0 yendi. 10 numara Misimovic silik kalırken, sonradan oyuna giren Cana ise arzulu futboluyla dikkati çekti.

BUCASPOR: 0 - GALATASARAY: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, Muhittin Gürses
Bucaspor: Carlos, Koray, Tomas, Orhan Ak, Mulemo, Mendy (Dk. 80 Emre), Ragıp, İbrahim Dağaşan, Leko (Dk. 61 Dahmane), Erkan (Dk. 72 Musa Aydın), Manucho
Galatasaray: Ufuk, Serkan Kurtuluş (Dk. 86 Gökhan Zan), Neill, Servet, Insua, Pino, Ayhan, Mustafa Sarp, Kewell (Dk. 63 Aydın), Misimovic (Dk. 80 Cana), Baros
Gol: Dk. 69 Ayhan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 28 Erkan, Dk. 65 Ragıp, Dk. 90 3 Emre, Dk. 90 5 İbrahim Dağaşan (Bucaspor), Dk. 42 Insua (Galatasaray)

Sayfa Yükleniyor...