Ezeli rakip, Ebedi dostlar: FENERBAHÇE-GALATASARAY

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı konuk edeceği derbiye doğru nefesler tutuldu.

NTV Spor 23.10.2010 - 14:23
Ezeli rakip, Ebedi dostlar: FENERBAHÇE-GALATASARAY

DÜNYANIN GÖZÜ KADIKÖY'DE
Türk futbolunda gözler Kadıköy'de olacak. Dünyanın en önemli derbilerinden birinde, ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı, kariyerinde ilk kez ezeli rekabette düdük çalacak olan Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ile Muhittin Gürses yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Halis Özkahya. Derbide hakem gözlemciliğini Ergül Yücedağ, Futbol Federasyonu temsilciliklerini ise Avni Özcan, Şükrü Kaplan ve Deniz Özaral üstlenecek.

DERBİ HEYECANI GÜN BOYU CANLI YAYINLA NTVSPOR.NET'TE OLACAK
NTV Spor'da öğlen 12:00'de başlayacak olan Spor Servisi Özel ile derbi atmosferi, NTV Spor ekranlarından aktarılmaya başlayacak. Saatler 14:00'ü gösterdiğinde NTVSPOR.NET ekibi, Kadıköy'den canlı yayına başlayacak ve günün heyecanını internet üzerinden kullanıcılarına yaşatacak. 

İSTATİSTİKLERİN DİLİ DE NTVSPOR.NET DE
Büyük derbiye doğru Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin bütün detayları, en ince istatistikler NTVSPOR.NET İstatistikler sayfasında. İstatistikler Sayfası için TIKLAYIN

DERBİYE DOĞRU RIDVAN DİLMEN ÖZEL
NTVSPOR.NET DERBİ ÖZEL: TARAFTARLAR SORU RIDVAN DİLMEN CEVAPLADI

FENERBAHÇE'NİN 16, GALATASARAY'IN 12 PUANI VAR
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda Fenerbahçe 16, Galatasaray ise 12 puan topladı.

Geride kalan maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik alan ve 2 kez yenilen Fenerbahçe, rakip fileleri 24 kez havalandırırken, kalesinde 11 gol gördü.

Galatasaray ise ilk 8 haftada 4 galibiyet, 4 de yenilgi alırken, 12 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

Fenerbahçe, ligdeki son 3 maçını kazandı. Galatasaray ise son 2 karşılaşmasını kaybetti.

BİLETLER BİTTİ
Dev maçta ev sahibi Fenerbahçe'nin taraftarları için Biletix üzerinden satışa sunulan bütün biletler tükendi. Galatasaraylı taraftarlara ayrılan 2 bin 478 bilet de kısa sürede satıldı.

FAVORİ FENERBAHÇE SÜRPRİZ İSTEMİYOR
Derbi maç öncesi spor kamuoyunun büyük çoğunluğu ve İddaa bahis oyununun açık ara favori gösterdiği ev sahibi Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, herhangi bir sürprize olanak tanımak istemiyor.

Bu sezon Kadıköy'deki 4 lig maçından 3'ünü kazanan, 1'inde berabere kalan, ligdeki son 3 maçını kayıpsız geçen sarı-lacivertli ekip, Galatasaray karşısında galibiyet serisini sürdürmek amacında.

Ezeli rakibine karşı Kadıköy'de oynadığı son 10 lig maçını da kazanarak büyük bir başarıya imza atan ''Sarı Kanaryalar''da, sakatlıkları süren Güiza, Özer Hurmacı ve Selçuk Şahin ile 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda yer alan Gökay Iravul, Okan Alkan ve Berk Elitez derbide forma giyemeyecek. İdmanda takımla çalışan Alex hakkındaki kararı ise maç saatine doğru teknik heyet verecek.

HAGİ'Lİ GALATASARAY ÇIKIŞ PEŞİNDE
Ankaragücü yenilgisi sonrası Frank Rijkaard ile yollarını ayırarak takımın başına efsanevi futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi'yi getiren Galatasaray ise derbiye ''dönüm maçı'' gözüyle bakıyor.

Ligdeki ilk 8 maçından 4'ünü kaybederek camiasına düş kırıklığı yaşatan, son 2 maçını yitirerek zirveden uzaklaşan sarı-kırmızılı takım, son 10 lig maçını kaybettiği Kadıköy'de, bu statta futbolculuk dönemlerinde goller atarak galibiyet yaşayan Hagi-Tugay Kerimoğlu yönetiminde galibiyeti amaçlıyor.

Galatasaray'da sakatlığı süren takım kaptanı Arda Turan ile kırmızı kart cezalısı kaleci Ufuk Ceylan derbide takımlarını yalnız bırakacak. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Kewell, Baros, Gökhan Zan ve Aydın Yılmaz'ın da sakatlıkları bulunuyor.

GALATASARAY'IN İLK 11'İ BELLİ OLDU
Fenerbahçe
: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Dia, Emre, Mehmet Topuz, Stoch, Alex, Niang

Galatasaray
: Aykut, Sabri, Servet, Neill, Hakan Balta, Cana, Mustafa Sarp, Ayhan, Elano, Misimovic, Pino

.::A'DAN Z'YE DERBİYE DOĞRU::.


-GALATASARAY'DA ÇİFTE ŞOK
-EZELİ REKABETTE 366. RANDEVU
-KADIKÖY'DE 47'İNCİ KEZ BULUŞUYORLAR
-BU DERBİDE EN ÇOK ONLAR HEYECANLANACAK
-BAŞKALARIN KARNESİ | AZİZ YILDIRIM: PEKİYİ ADNAN POLAT: ZAYIF
-BU DERBİ EN PAHALI TAKIMLARIN DERBİSİ
-DERBİLERİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM: ALEX
-DERBİNİN KADERİ ONLARIN "ELLER"İNDE
-DERBİYİ DÜNYAYA BİR BASIN ORDUSU AKTARACAK
-KADIKÖY'DE KUŞ UÇMAYACAK
-GÖKHAN GÖNÜL'ÜN DERBİ YORUMU
-VOLKAN DEMİREL DOSTLUK KAZANSIN İSTİYOR
-ALEX AÇIKLADI: SONUCU DETAYLAR BELİRLEYECEK
-AYKUT KOCAMAN TARAFTARA ÇAĞRI YAPTI

Sayfa Yükleniyor...