AVRUPALI KARTAL!

Beşiktaş, CSKA Sofya'yı deplasmanda 2-1 yenerek adını 2. tura yazdırdı.

NTV Spor 02.12.2010 - 21:47
AVRUPALI KARTAL!

EFE ALBAĞLAR - UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla karşı karşıya geldi. Grupta aldığı 7 puan ile maça rahat çıkan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçtan 2-1 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar bu sonuçla puanını 10'a yükselterek adını ikinci tura yazdırmasını bildi.

Beşiktaş maça kontrollü başladı. CSKA Sofya savunmasının fazla ileriye çıkmaması sebebiyle istediği açıkları bulamayan siyah-beyazlılar, ilk gol pozisyonunu 12. dakikada Ernst ile buldu. Ceza sahası önünde topla buluşan Alman oyuncu, çok sert vurdu, ancak kaleci M'Bolhi adeta uzayarak topu kornere çeldi. 15. dakikada CSKA Sofya gole çok yaklaştı. Beşiktaş savunmasının arkasına düşen topu kontrol eden Delev, kaleci ile karşı karşıya kaldı. İsmail Köybaşı son anda yetişerek topu uzaklaştırmayı başardı. Dakikalar 33'ü gösterirken bu sefer golü kaçıran taraf siyah-beyazlılardı. Seri paslaşmalar sonucu top Tabata'ya geldi. Brezilyalı oyuncu ceza sahası içinde Nobre'yi gördü. Golcü oyuncu, kendisinden beklenmedik derecede kötü bir vuruş yapınca, siyah-beyazlılar öne geçme şansını kullanamadı.

Dakikalar 45'i gösterirken ev sahibi ekip maçın en net gol pozisyonundan faydalanamadı. Yine Beşiktaş defansının arkasına atılan topa haraketlenen Delev, heyecanlanıp erken vurunca CSKA Sofya mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. 45 artı 1. dakikada Michel ceza alanı sol çaprazında topla buluştu. Golcü oyuncu bekletmeden çok sert vurdu, ancak kaleci Cenk mükemmel bir refleks ile topu çelmeyi başardı. Genç kaleci, bu pozisyonda sakatlanarak yerini Hakan Arıkan'a bıraktı. Müsabakada başka pozisyon olmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya siyah-beyazlılar etkili başladı. İlk yarının aksine ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyan İspanyol yıldız Guti, etkili paslarla golün sinyallerini vermeye başladı. Nitekim Beşiktaş, kendisini rahatlatacak olan golü 58. dakikada buldu. Guti'nin kullandığı serbest vuruşa çok iyi yükselen Tomas Zapotocny, temsilcimizi 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra maça ağırlığını tamamen koyan siyah-beyazlılar, 61. dakikada Nobre'nin yerine oyuna giren genç Ali Kuçik ile ikinci gole çok yaklaştı. Tabata'nın güzel pasında 6 pasta topla buluşan genç oyuncunun vuruşunu kaleci M'Bolhi nefis kurtardı.

Beşiktaş'ın baskısı, çok geçmeden meyvesini verdi ve siyah-beyazlılar Holosko ile farkı ikiye çıkarttı. Ali Kuçik, M'Bolhi'ye yaptığı presle topu kaparak bomboş pozisyonda bekleyen Holosko'yu gördü. Slovak oyuncu, topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-2.

İlk yarıda Nobre ve Cenk'in sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra, 74. dakikada Tabata'da sakatlar kervanına katılarak yerini Necip Uysal'a bıraktı.

79. dakikada CSKA Sofya golü buldu. Son dönemin formsuz ismi Hakan Arıkan, çok uzaklardan yapılan ortaya boşa çıkınca, Sheridan topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 1-2.

Daha sonraki dakikalarda başka gol olmayınca siyah-beyazlı temsilcimiz, aldığı galibiyetle puanını 10'a yükselterek adını 2. tura yazdırmayı başardı.

CSKA SOFYA: 1 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat: Vasili Levski
Hakemler: Tom Harald Hagen, Frank Andas, Svein Inge Wiken (Norveç)
CSKA Sofya: M'Bolhi, Minev, Vidanov, Stoyanov, Grillo, Galchev (Dk. 75 Yanev), Marquinhos, Yanchev, Tonev (Dk. 75 Sheridan), Delev, Michel
Beşiktaş: Cenk (Dk. 46 Hakan), İsmail, Zapotocny, Ersan, Hilbert, Aurelio, Guti, Ernst, Tabata (Dk. 78 Necip), Holosko, Nobre (Dk. 46 Ali Kuçik)
Goller: Dk. 58 Zapotocny, Dk. 64 Holosko (Beşiktaş), Dk. 79 Sheridan (CSKA Sofya)
Sarı Kartlar: Dk. 28 İsmail, Dk. 83 Hilbert (Beşiktaş), Dk. 57 Yanchev (CSKA Sofya)

Sayfa Yükleniyor...