BURSASPOR'UN CEZASI AÇIKLANDI

Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle TFF Bursaspor'a 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verirken, PFDK da 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi. Bursaspor, toplamda 6 iç saha maçını tarafsız sahada ve seyircisiz oynayacak. Bunun yanında 3-0 hükmen sayılan yeşil-beyazlı takım, 3 deplasman maçına da seyirci götüremeyecek.

NTV Spor 12.05.2011 - 13:41
BURSASPOR'UN CEZASI AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanarak, iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçı hakkındaki kararını açıkladı.

Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle TFF, Bursaspor'a 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verirken, PFDK da 1 maç ilave tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi. Buna göre Bursaspor, toplam 6 iç saha maçını tarafsız sahada ve seyircisiz oynayacak. Bunun yanında 3-0 hükmen sayılan yeşil-beyazlı takım, 3 deplasman maçına da seyirci götüremeyecek.

İBRAHİM YAZICI NTV Spor'A KONUŞTU

ASAYİŞ ŞUBE BURSASPOR TESİSLERİNDE

LÜTFİ ARIBOĞAN'IN AÇIKLAMASI: BURSA VEYA BURSASPOR ÖZELİNDE DEĞİL
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, düzenlediği basın toplantısında alınan kararı şu sözlerle açıkladı:
"Olayları Bursa veya Bursaspor özelinde görmüyoruz. Yaşananlar bütün camiaların başına gelebilirdi. Bu yaşananlar maalesef gerilen bir yay gibi. Gerilen yayda okların kime isabet edeceği belli değildir. Federasyon olarak şiddete karşı verdiğimiz mücadelede bir kırılma anındayız. Bu andan sonra her şey iyiye veya çok daha kötüye gidebilir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak açıklayacağımız tüm cezaları daha önceki kararlardan bağımsız olarak değerlendirmeinzi rica ediyoruz. 
Futbol Federasyonu konuyu her açıdan defalarca inceledi. Görüntüleri izledik. Karar için hem TFF, hem de UEFA disiplin talimatnamesinden faydalanadık ve şu kararı aldık:
Bursaspor'un 3-0 hükmen mağlubiyetine ve Beşiktaş'ın 3-0 hükmen galibiyetine,
Bursaspor'un deplasmandaki 3 maçına taraftar götürmemesi,
içeride oynayacağı 5 maçının da tarafsız sahada seyircisiz oynatılmasına karar verilmiştir.
"

NTVSpor.net YAZARLARININ KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ
Ercan Taner
: Neredesiniz?
Adnan Bostancıoğlu: Yersiz ama tehlikeli bir husumet
Tahsin Doğan: Yasanın şiddetle imtihanı

5 TUTUKLAMA YAŞANDI
Geçen cumartesi günü saat 20.00'de oynanması planlanan Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde, Beşiktaşlı taraftarların stada gelmesini istemeyen taraftarların çıkardığı olaylara ilişkin gözaltına alınan zanlılardan 7'si, Bursa Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

ÖZTÜRK YAZICI, OSMAN NURİ BİÇER VE SEDAT ŞEN SERBEST BIRAKILDI
Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan ve son olarak adliyeye sevk edilen Bursaspor'un yöneticisi Avukat Öztürk Yazıcı, Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ile kulüp çalışanı Sedat Şen serbest bırakıldı.

LİGDEKİ SIRALAMA DEĞİŞTİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili kararının ardından, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor üçüncü sıradaki yerini korudu, Beşiktaş beşinci sıraya yükseldi.

OKUR-YAZAR'DA HAFTANIN KONUSU: BU OLAYLAR NASIL SONA ERECEK?

Sayfa Yükleniyor...