"Alves varken neden Barça'ya gideyim"

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe'nin yıldızları Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül %100 Futbol'a konuk oldu.

NTV Spor 24.05.2011 - 21:12
"Alves varken neden Barça'ya gideyim"

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe'nin yıldızları Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül %100 Futbol'a konuk oldu. Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtlayan iki yıldız, şampiyonluktan, transfer söylentilerine kadar birçok konuya açıklık getirdi.

Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana ilk defa şampiyonluk sevinci yaşadığını dile getiren Emre Belözoğlu, "Inter'de ikinci olduğumuz sene, Juventus'un şampiyonluğunu daha sonra bize vermişlerdi. Ayrıca Inter ile son maçta da şampiyonluk kaçırdık. Deplasmanda Lazio bizi 4-3 yenmişti. Çok iyi oyuncuları vardı. Geçen sene de malum şekilde kaçırdık ancak bu sene ipi göğüsledik" dedi.

"Malatya maçının ardından çok kötü durumdaydık. Bazı abilerimiz otobüste, Pendik maçına benzetiyorlardı. Ama genel anlamda dip noktaydı. Öylesine bir rakibin önünde yenilip elenmek, çöktüğümüz andı" ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya mağlubiyetinin ardından Aykut Kocaman'ın görevini bırakıp bırakmayacağını da merak ettiklerini ifade eden Emre Belözoğlu, "Aykut Kocaman'ın sezon sonuna kadar Fenerbahçe'de kalması gerektiğine inanıyordum. Fakat Yeni Malatya maçından sonra Aykut hocanın bırakıp, bırakmayacağını düşündük. Maçın ardından havalimanına indik ve dışarıda taraftarın olduğunu söylediler. Kötü bir tepki bekliyorduk. Ancak taraftarımız bize çok destek oldu" diye konuştu.

"İLK 2 HAFTADA FARKIN 4'E DÜŞMESİ SÜRPRİZ OLDU"
Trabzonspor'un ikinci devrenin başında kaybettiği puanların kendileri için sürpriz olduğunu söyleyen Emre, "Devre arasında takıma transfer yapılmaması bize güven verdi. Takıma güvendiklerini hissettim. Başkanımız ilk 5 haftanın çok önemli olduğunu söyledi. Ama ilk iki haftada farkın 4 puana düşeceğini söyleseler inanmazdık. Gerçekçi olmak lazım, 9 puan önce olan ve o dönemde Türkiye'nin en iyi futbolunu oynayan takımını yakalayamazdık. Biz Trabzon'u yenerek 6'ya düşürürüz diye plan yapıyorduk" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'UN KADROSU BİZDEN BİR KADEME DÜŞÜKTÜ"
Uzun haftalar devam eden şampiyonluk yarışını da değerlendiren Gönül, "Biz artık kendi aramızda bile şampiyonluk yarışının esprisini yaptık. Devre arasının hemen sonrasında ilk iki maçı kazanırsak şampiyon oluruz dedik ama yarış devam etti. Beşiktaş maçını kazanırsak bu defa kesin şampiyonuz dedik, ancak yarış yine bitmedi. Sonra Arena'da Galatasaray'ı da yendik, yine olmadı. Artık Sivas'a giderken, bu maçı alırsak kesin şampiyon oluruz diyerek takım arasında espriler yapıldı" dedi.

GÖKHAN: FENERBAHÇE'DE OYNUYORSANIZ KENDİNİZİ GELİŞTİRMELİSİNİZ
Fenerbahçe gibi üst düzeyde bir takımda oynayan oyuncunun kendisini sürekli geliştmesi gerektiğinin altını çizen Gökhan Gönül, "Daha önce oynadığımız kulüplerin oyun anlayışı çok farklıydı. 2. lig ve 3. lig takımları farkı oynuyor. Fenerbahçe gibi bir takımda futbol oynadığınız zaman yeteneklerinizi geliştirmek zorundasınız. Mesela kademelere girmeyi ve topun nerelere düşeceğini öğrenmek gerekiyor. Bu sezon yedi tane asistim var. Aslında yaptığım ortaları da gol yapsalar, 7 değil 17 de olurdu. Ancak asisti yapan kadar, ona o en son pası verende önemli bence. " diye konuştu.

"BURADA ŞAMPİYONLUK GERÇEKTEN ÇOK FARKLIYMIŞ"
Kendimi bazı maçlar öncesi çok güçlü hissediyorum. Ben sürekli söylüyorum, biz kendimizden ödün verelim ki, başarı gelsin. Benim burada dördüncü yılım. Takım arkadaşlarım defalarca şampiyonluk yaşamışlar. Bize de sürekli söylüyorlardı, 'burada bir şampiyon olun herşey farklı olacak' diye. Gerçekten öyleymiş burada şampiyonluk çok farklı. Sesim kısıldı iki gündür" dedi.

''BARCELONA'DA ALVES VARKEN ORAYA NİYE GİDEYİM''
Gökhan Gönül, transferiyle ilgili soru üzerine, bu konularda menajerinin görüştüğünü, net olduğu zaman kendisinin haberinin olacağını söyledi.

Transfer döneminde gazetelerde çıkan haberlerin yüzde 99'unun gerçekleşmediğini belirten Gökhan, ''Maicon ve Alves dünyanın en iyi sağ beki. Barcelona diye konuşuluyor ama Alves varken oraya niye gideyim'' diye konuştu.

Teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın hayatında tanıdığı ender insanlardan biri olduğunu bildiren milli futbolcu, başkan Aziz Yıldırım ile ilgili soru üzerine, ''Aziz Yıldırım'ı çok eleştiriyorlar. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye her şeyini adadı. Bana 'Sana ücret vermiyorum' dese 'vardır bir bildiği' derim, karşı çıkmam'' ifadesini kullandı.

Gökhan Gönül, kendi takımı dışında ligin bireysel anlamda en iyi yabancı oyuncusunun Beşiktaşlı Quaresma olduğunu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de Barcelona'nın kendilerine rakip olmasını istemediğini söyledi.

ERTUĞRUL SAĞLAM FENERBAHÇE'Yİ TEBRİK ETTİ
Programa telefon ile bağlanan Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da, Fenerbahçeli oyuncuları kutlayarak, "Gökhan'ı ve Emre'yi, dolayısıyla tüm Fenerbahçe camiasının şampiyonluğunu kutluyorum. Şampiyonlukları hayırlı olsun. Bu doğrultuda Trabzonspor'u da kutlamak lazım. Onlar da şampiyonluğu hak etti. Kaybetti gibi gözükseler de onlar da kazandılar, haklarını teslim etmek lazım. Bizim önümüzde iki tane çok üst düzey takım vardı. Fenerbahçe ve Trabzonspor gerçekten aldıkları puanlarla çok önemli bir başarı ortaya koydu. Bizim onların arkasında yer almamız, bizim adımıza bir başarı olarak gösterilmesi gerekir. Biz yoğun bir sene geçirdik. Şampiyonlar Ligi'nden dolayı çok yoğunduk. Bu kadar olumsuzluğa rağmen, ligi üçüncü sırada bitirmek önemliydi" şeklinde konuştu.

BASIN FOTOĞRAFI (1)
BASIN FOTOĞRAFI (2)
BASIN FOTOĞRAFI (3)
BASIN FOTOĞRAFI (4)

Sayfa Yükleniyor...