Ve Selçuk İnan Galatasaray'da

Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren Selçuk İnan'ın yeni kulübü belli oldu. Yeni sezona güçlü bir giriş yapmak isteyen Galatasaray, milli futbolcu ile 5 yıllık anlaşmaya vardı.

NTV Spor 25.05.2011 - 17:19
Ve Selçuk İnan Galatasaray'da

Transferin gözde isimlerinen Selçuk İnan, artık Galatasaray forması giyecek. Sarı kırmızılı  takım, Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren ve Fenerbahçe'nin de ilgilendiği milli futbolcuyu 5 yıllığına kadrosuna kattı.

Bordo mavililerle sözleşme yenilemeye yanaşmayan yıldız oyuncu için teknik direktör Şenol Güneş "Gitti gözüyle bakıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Güneş'in bu açıklamasının ardından Selçuk İnan, Galatasaray'da teknik direktörlüğe getirilen Fatih Terim'in yardımcılığını yapacak olan Hasan Şaş ile İstanbul'da bir görüşme yaptı. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra Galatasaray, yıldız oyuncuyla kesin olarak anlaşma sağlandığını resmi internet sitesinden duyurdu.

Selçuk'la yapılan sözleşmenin detayları da açıklandı. Galatasaray Kulübü'nden borsaya gönderilen yazıda, milli futbolcunun sezon başına 2 milyon euro ve maç başı 15 bin euro alacağı bildirildi.  Bununla birlikte bonservis bedeli ödenmeyecek yıldız futbolcunun, borsaya bildirilen rakamın çok üzerinde bir ücret alacağı, Galatasaray'a maliyetinin toplam 18 milyon euroyu bulacağı belirtiliyor.

Belçika maçı için Milli Takım Kampı'nda olan genç futbolcunun, karşılaşmadan sonra sarı kırmızılılarla resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. 

SELÇUK İNAN KİMDİR?
KAYNAK: GALATASARAY.ORG

10 Şubat 1985'te İskenderun'da doğan Selçuk İnan, futbola doğduğu şehrin takımı Karaağaç Belediyespor'da amatör olarak başladı. 15 yaşındayken seçmelerine katıldığı, altyapısıyla ünlü Çanakkale Dardanelspor tarafından beğenilerek futbol hayatının ilk yolculuğuna çıktı. PAF Takım'da forma giyerken U16 ile U17 Milli Takımları'na da seçilen Selçuk, Milli takımlarda Burak Yılmaz, İbrahim Akın, Emre Güngör, Olcan Adın, Yiğit İncedemir, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Kerim Zengin, Koray Çölgecen, Hakan Özmert gibi oyuncularla takım arkadaşlığı yaparken, daha çok “on numara” pozisyonunda görev alıyordu.

2,5 yıl boyunca PAF Takım'da oynadıktan sonra Metin Tekin'in teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte A Takım'a yükselen Selçuk, 17 yaşında ilk resmi maçına Türkiye Kupası'nda çıkarken Çanakkale Dardanelspor'un rakibi onun daha sonra forma giyeceği Vestel Manisaspor'du. Takım arkadaşlarından ikisi de, yeni yeni parlayan gençlerden 21 yaşındaki Gökhan Zan ve 20 yaşındaki Hasan Kabze'ydi. Diğer yandan Milli Takım'da ofansif görevler yüklenen Selçuk'un Çanakkale Dardanelspor'daki rolü savunma ile orta alan arasındaki köprüyü kurmaktı. Bunda da başarı sağladı. Ligin ikinci yarısından sezon sonuna dek, genç oyuncu takımında ilk onbirin değişmez ismi oldu. Takımındaki ikinci sezonu ise aynı verimlilikle geçmeyecek, Selçuk formayı ancak lig sonuna doğru tekrar üstüne zimmetleyebilecekti.

A Takım'daki üçüncü sezonunda, bir yandan Ümit Milli Takım kadrosuna seçilmeye başlayan genç yetenek, diğer yandan o dönemki adıyla Türk Telekom Lig A'da başarılı maçlar çıkarıyordu. Bir yandan takımının orta sahadaki en önemli kozlarından biri konumundayken diğer taraftan milli formayla skorer kimliğini konuşturuyor, önemli goller kaydediyordu. Bütün bir sezon boyunca düzenli forma giyerek futbolunu olgunlaştırdı. 2005-06 sezonunun ilk yarısında da 15 lig maçına çıktıktan sonra, devre arasında Ersun Yanal'ın isteği üzerine dört oyuncunun yanı sıra bir miktar da para içeren bir teklif karşılığında Vestel Manisaspor'a transfer oldu. Ege temsilcisi, aynı günlerde Selçuk'la birlikte bir başka genç yıldız adayını da kiralık olarak renklerine bağlamış, hatta iki genç yetenek sezon sonuna dek oda arkadaşlığı yapmıştı. Diğer futbolcunun adı Arda Turan'dı.

Yerli oyuncuların genç ve gelecek vadeden isimler olması ve yabancı oyuncu seçiminin iyi yapılması ile tarihinin en parlak dönemini geçiren Manisaspor'da devre boyunca 12'si ilk 11'de olmak üzere 13 maça çıkan Selçuk İnan, kısa sürede takımının orta sahadaki çift yönlü çalışan beyni olmayı başardı. Önünde oynayan Lukas Zelenka ile birlikte takımının hücumlarına adeta zekâ katıyordu. Üç de gol attı Selçuk o sezon. Ancak adından asıl söz ettiren golü, bir sonraki sezonun üçüncü haftasında atıyordu. O güne dek Türkiye Ligi'nde oynadığı yüzlerce maçta bir tek frikik golü yemeyen kalecimiz Mondragon, ilk kez Selçuk İnan'ın güzel vuruşuna mağlup oluyordu. Lige ilk üç hafta Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray ile oynayarak ilginç bir fikstürle başlayan Manisaspor, bu üç maçta da devrilmediği gibi sonraki haftalarda rakiplerini flaş skorlarla bir bir deviriyor, ligde ilk yarının son bölümüne de lider giriyordu. Ancak daha sonra alınacak bir mağlubiyet ile takımın kimyası bozulacak ve sezon sonunda Manisaspor neredeyse ligde kalmayı zor başaracaktı. Bu dönemde teknik direktör Ersun Yanal da takımdan koparken Giray Bulak işbaşı yapacak, genç Selçuk yeni teknik direktörünün de vazgeçilmezleri arasına girmekte zorlanmayacaktı.

2007-08 sezonunda Bulak yönetimindeki takımıyla 32 lig, 3 kupa maçına çıkan Selçuk İnan bu maçlarda 6 gol atarken, ligde attığı 5 golün 3'ünü ise Galatasaray filelerine gönderiyordu. İstanbul takımlarının transfer listelerine ise çoktan girmişti ancak beklenen transfer bir türlü gerçekleşmedi. Sezon bitiminde takımının küme düşmesiyle artık ayrılığı kesinleşirken onu kapan İstanbul'un büyükleri değil, Karadeniz Fırtınası Trabzonspor oldu. Eski teknik direktörü Ersun Yanal bu transferde de başrolü oynamış, oyuncusunu yeni takımına kazandırmıştı. Bordo-Mavili ekipte de 32 lig maçında forma giyen Selçuk, 8 numaralı formasıyla ilk çıktığı iki maçta rakip fileleri havalandırarak sezona fırtına gibi bir giriş yaptı. Sezon boyunca fileleri yalnızca bir kez daha havalandıran Selçuk, o golle de takımının lig tarihindeki 2000. golünün altına adını yazdıracaktı.

2019-10 sezonunda da istikrarlı grafiğini sürdüren Selçuk, özellikle takımın başına Şenol Güneş'in geçmesiyle birlikte büyük bir yükseliş yaşayarak ligde yarıştan çok önce kopan takımını Ziraat Türkiye Kupası'nda finale taşıdı. Selçuk'un Fenerbahçe ile oynanan final maçındaki performansı da göz alıcıydı. Sezonun bilançosu ile ligde 28, Kupa'da 9 ve Avrupa Ligi'nde 2 ile toplam 39 maç oldu.

Selçuk İnan, kariyerinin en parlak sezonunu ise hiç şüphesiz bu yıl geçirdi. Takımının son haftaya dek şampiyonluk mücadelesi verdiği 2010-11 sezonunda ligde tam 33 maça çıkan ve bu maçların tümünde 90 dakika forma giyen yıldız oyuncu, attığı iki golün yanı sıra tam 13 asist yaparak ligde bu alanda zirvedeki isimler arasında yer aldı. Takımının pas dağıtımını gerçekleştiren ve oyunu yönlendiren bir numaralı isim olan Selçuk, son haftaya dek müthiş bir performans sergilese de Trabzonspor'un averajla şampiyonluğu kaybetmesine engel olamadı. Sezon başında Bursaspor ile oynadıkları Süper Kupa maçında da bir asist yapan Selçuk, toplam 93 kez milli takımlara çağrılırken, 13 kez davet aldığı A Milli Futbol Takımımız'da da 11 maçta forma giydi.

DİDİER DROGBA TRANSFERİ
Galatasaray'da Didier Drogba transferi ise beklemede... Chelsea'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Fildişili futbolcunun maliyeti ise Galatasaray'ı düşündüren tek neden... Galatasaray, Standart Liege'den kaleci Sinan Bolat ile de görüşüyor.

Sayfa Yükleniyor...