Emmanuel Emenike Fenerbahçe'de

Emmanuel Emenike 9 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'de...

NTV Spor 25.05.2011 - 21:26
Emmanuel Emenike Fenerbahçe'de

Galatasaray'ın Selçuk İnan transferinden sonra Fenerbahçe'den de bir transfer geldi. Sezonun en flaş isimlerinden, transferin gözdesi Emmanuel Emenike Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe Kulübü Emenike için Karabükspor'a 7 milyon Euro ödeyecek. Eğer 4 yıl içinde Emenike'yi satması durumunda Karabükspor'a 2 milyon Euro daha verecek. Kulüpten Emenike'nin alacağı ücret konusunda henüz bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz sezon Karabükspor'da forma giyen Nijeryalı futbolcunun 9 milyon Euro'ya transfer olduğu belirtildi. Fenerbahçe Eskişehirspor'dan Sezer Öztürk ile de büyük ölçüde anlaşma sağlamıştı.

24 yaşındaki futbolcu aynı zamanda Nijerya Milli Takımı'nda da forma giyiyor. Karabükspor Kulübü sezon boyunca Emenike için 10 milyon Euro bonservis bedeli istediklerini açıklıyordu.

EMENİKE: RUHUMU ORTAYA KOYACAĞIM
Fenerbahçe'nin Kardemir Karabükspor'dan transfer ettiği Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli takıma transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile birlikte FB TV'de canlı yayına çıkan Nijeryalı futbolcu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarların yüzünü güldürmek için her şeyi yapacağını belirterek, "Bana güvensinler, destek versinler. Onları hiçbir zaman mahcup etmeyeceğim. Takım için ruhumu ortaya koyacağım, tüm kalbimle oynayacağım" dedi.

Kariyeri hakkında da bilgiler veren Emenike, özellikleriyle ilgili olarak "İnsanlar benim güçlü ve hızlı olduğumu söylüyor" diye konuştu.  Emenike, başka bir ülkeye gitmesi halinde adaptasyon sorunu olacağı için Fenerbahçe'yi tercih ettiğini, idolünün Besiktaş'ın eski Nijeryalı futbolcusu Daniel Amokachi olduğunu bildirdi.

-MOSTUROĞLU: "TRANSFER ÇOK HIZLI OLDU"-
Şekip Mosturoğlu, sabah erken saatlerden itibaren Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Feridun Tankut ile görüşmeye başladıklarını belirterek, "Hem Karabük hem de Emenike ile yoğun bir trafik oldu. Geç saatlerde de olsa mutlu sona ulaştık" dedi.

Teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın transfer listesinin başında Emenike olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, şunları kaydetti: "Bir an önce harekete geçip, sezona bütün transferlerimizle başlamak istiyoruz. İlk harekete geçtiğimiz oyuncu Emenike oldu. O kadar hızlı oldu ki Fenerium kapalı olduğu için üzerindeki formayı bile zor bulduk. Normalde biz forma yaptırırız. Bir an önce transferi bitirmek istedik. Sağolsun Karabükspor Kulübü de anlayış gösterdi. İki başkan arasında sıcak ilişkiler var. Görüşmeler neticelendi. Çok mutluyuz. Aykut hocanın ilk tercihini alabilmek, yöneticilik açısından da önemli. Emenike, Nijerya milli takım aday kadrosunda yer alıyor. İnşallah Avrupa'da ses getirecek futbolcuyu takımıza kazandırdık."

Aykut Kocaman'ın raporunda Emenike için "Sürati ve gücü önemli" dediğini aktaran Mosturoğlu, "Emenike, inşallah Şampiyonlar Ligi'nde çok çok büyük başarılara imza atacak. Avrupa futbolunda güç ve sürat önemli. Aykut hocanın da özellikle süratli futbola dayalı sisteminin en önemli oyuncularından biri olacak. Beklentimiz Karabük'te attığı gol sayısını 2'ye, 3'e katlaması. İnşallah Fenerbahçe onun attığı gollerle daha büyük başarılara imza atar" diye konuştu.

Şekip Mosturoğlu, teknik direktör Aykut Kocaman'ın transferde planı dahilinde hareket ettiklerini vurgulayarak, "Umarım sezonun ilk hazırlık çalışmasına tam takım, bütün transferlerimizle birlikte katılarak, hocamızın da beklentisini karşılayacağız. Bu planlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bu arada, FB TV'ye telefonla bağlanarak Emenike'nin transferini değerlendiren Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Joseph Yobo, vatandaşının çok iyi ve güçlü bir futbolcu olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe için çok iyi bir transfer. Emenike, bu güçlü kadroya yapılmış iyi bir takviye. Şampiyonlar Ligi'nde de takıma katkısı olacaktır" dedi.

Bu arada, Emenike, canlı yayına Fenerbahçe formasıyla çıktı.

MOSTUROĞLU NTV SPOR'A KONUŞTU
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Emmanuel Emenike transferinin ardından NTV Spor'a konuştu. Spor Gecesi adlı programa telefonla bağlanan Mosturoğlu transferin hızlı geliştiğine değindi. Mosturoğlu "Dün akşamla bugün arasında gelişen bir şey. Emenike şimdi Nijerya Milli Takımı'na gidecek. Sabahtan beri yapılan görüşmelerde mutlu sona ulaştık, sözleşmeyi yaptık" dedi. Transferin mali boyutuyla şahsen açıklama yapmak istemediğini de sözlerine ekleyen Fenerbahçe yöneticisi, maliyetin konuşulanlar gibi olduğunu belirtti.

KARABÜKSPOR BAŞKANI: TRANSFERDE HIZLI GELİŞMELER YAŞANDI
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Feridun Tankut, "Emenike, 9 milyon Euro'ya Fenerbahçeli oldu" dedi.Hikmet Feridun Tankut, yaptığı açıklamada, bugün Fenerbahçe ile yapılan transfer görüşmelerinde hızlı gelişmeler yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:"Emenike konusunda son noktaya gelindi ve Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşti, hayırlı olsun diliyorum. Emenike, 9 milyon Euro'ya Fenerbahçeli oldu. Emenike iyi futbolcu, onu bulup Karabük'e getirdik. Burada yıldızı parlayarak Türkiye'deki büyük takımlardan biri olan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Emenike, çok daha iyi yerlere gelecektir. Transferin futbolcu, Fenerbehçe ve Kardemir Karabükspor için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Sayfa Yükleniyor...