"En anlamlı şampiyonluk bu oldu"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Lig TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bu sezonki şampiyonluğun en anlamlı olan olduğunu belirtirken, transferlerle ilgili de çok önemli açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 26.05.2011 - 18:42
"En anlamlı şampiyonluk bu oldu"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, zaferin inanların olduğunu, bu şekilde davranıldığında mutlaka başarıya ulaşılacağını söyledi.

Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Lig TV'de katıldığı programda şampiyonluk, teknik direktör Aykut Kocaman ve transferler konusundaki soruları yanıtladı.

Başkan Yıldırım, şampiyonluğun nasıl geldiği yönündeki soruyu, "Şampiyonluk kutlamalarında 'Zafer inananlarındır' dedim. İnandığınızda muhakkak mutlu sona ulaşırsınız. Ya da o noktaya gelirsiniz. İnanç sizi o noktaya kadar taşır" diye yanıtladı.

Türkiye şartlarında en iyi kadronun kendilerinde olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu takımın motive olması gerekiyordu. Geçen sezon şampiyonluğu kaybettikten sonra motive olmak kolay değildi. Başka takım olsa bizim yaptıklarımızı yapamazdı. Avrupa'da bu şekilde durumla karşılaşıp da küme düşen  örnekler var. Bu bir travmadır. Atlatmak kolay değil. Bütün camianın birlikte hareket etmesi lazım. Başta camianın tam desteği yoktu. Aykut Kocaman için bir kısım 'Evet', bir kısım 'Hayır' diyordu. Biz Kocaman'ın çocuğumuz olduğunu söyledik. Kendisinin tecrübe kazandığını, bu işi başaracağını dile getirdik. Hep beraber yapacağımızı ifade ettik. İlk başta ortaya atılan düşüncelerle takım  uyuşmadı. Zaman içinde iki taraf hatalardan arınınca, desteklerimizle bir noktaya geldik. Oyuncularla teknik direktör arasındaki kırgınlıkların ortadan kaldırılması için çalıştık. Kazanmanın onlara ve bize faydaları olacağı düşüncesi oluşunca takım toparlandı. Herkesin bir araya gelmesinin yanı sıra taraftarların da inanarak takıma destek vermesi ve sahiplenmesiyle başarı sağlandı" diye konuştu.

"KOCAMAN HATALARINI KABULLENDİ"
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın da yaptığı hataları kabullenen bir yapıya sahip olduğunu kaydeden sarı-lacivertli kulübün başkanı, "Bazı insanlar orta karardır. Bazıları dümdüz yoluna gider. Tecrübe çok önemlidir. Aykut hoca Konyaspor, Malatyaspor ve Ankaraspor gibi takımlarda çalıştı. Türkiye liginde antrenörlük yaptı. Tabii ki Fenerbahçe daha değişik ve zor. Hataları olduğunda biz de anlattık. Bunları gördü ve kabullendi. Hataları görmek erdemdir. Hatalardan dönerseniz başarılı olursunuz. Sanıyorum Galatasaray maçıydı kendisi 'Hata yaptım' dedi" diye konuştu.

Aziz Yıldırım, Alex konusunda da Aykut Kocaman ile konuştuklarını vurgulayarak, "Alex konusunda da konuştuk. Takımdan ayırmanın yanlış olacağını, oynaması gerektiğini ve oynaması halinde güçlü olacağımızı her sohbette söyledik. Kocaman da zaman içinde gördü. Birbirlerini tanıdılar. Aralarındaki mesafe kısaldıkça birbirlerini anladılar" dedi.

"HER ZAMAN İNANIYORDUM"
Yıldırım, geriye düştükleri dönemlerde umutlarını kaybedip kaybetmedikleri yönündeki soru üzerine, "Birinci devrenin sonunda Topuk Yaylası'na gittik. Orada şampiyon olacağımızı söyledik. Takımın kalitesine inanıyordum. Takımın iyi çalışması, birlik ve beraberlik olması halinde başarının  geleceğine inanıyorduk. Trabzonspor'un da bu şekilde devam etmeyeceğini düşünüyorduk. Hakem hataları ortadan kalkarsa, takım birlik içinde olur ve kapasitesini yüzde 50 arttırırsa o noktaya geleceğimizi biliyorduk. Trabzonspor içerde kaybetti, ama dışarda kazandı. Müthiş mücadele oldu" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ARTIK DAHA YUKARILAR OLMALI"
Aziz Yıldırım, Türk takımları olarak Şampiyonlar Ligi'nde daha yukarılarda olmaları gerektiğini dile getirdi.

Fenerbahçe veya başka takımların Avrupa'da başarının yolunu açması gerektiğini belirten Yıldırım, "Artık Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmalıyız. Şampiyon olduk şampiyonluğun karşılığı Şampiyonlar Ligi. Bu arenada yukarı çıktığınızda maddi kaynaklardan da kulübe gelir gelecek. Buna göre kadro kurup her sene biraz daha yukarı çıkmalıyız. Yukarda mücadele edecek bir takım oluşturmak için yola  çıkıyoruz. Kadroda bir banko oynayacak oyuncu olmalı, bir de geleceğe dönük alternatif oyuncu olmalı. Bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"SİYASETLE İLGİMİZ YOK"
Geçen sezon finalde Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'a kaybettiklerini hatırlatan Aziz Yıldırım, "Kaybettiğimiz de ben ve yöneticilerimiz bütün Trabzonspor teknik heyetini ve futbolcularını tek tek kutladık. En ufak bir cümle kullanmadık. Ligde geçen sezon berabere kaldık, maçtan sonra sahamız yandı, her türlü olay oldu, ama Trabzonspor'a tek kelime konuşmadık. Bursaspor ile ilgili de  konuşmadık. Ama ondan önce Bursa'daki siyasiler ligin temiz olmadığını, başka yollara gittiğini ifade ediyorlardı. Bursaspor şampiyon olduktan sonra konuşmadılar" diye konuştu.

Futbolcuları Alex ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretlerinin de polemik konusu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu konuda da açıklamalarda bulunarak, "Başbakanın Alex'in aile yapısı ve futbolu konusundaki görüşlerinin ardından teşekkür etmek için kendisinden randevu aldık. Biz de gittik. Bu görüşme Türkiye'de olay oldu. Benden sonra tüm başkanlar gitti, olay olmadı. Biz spor kulübüyüz. Siyasetin içinde yer almak istemiyoruz. Maalesef herkes tarafından yanlış anlamlandırılarak Başbakan yıpratılmak isteniyor. Ki doğru değil. Bizim siyaset ile ilgimiz yok, spor kulübüyüz" dedi.

"FENERBAHÇE'Yİ DİĞER KULÜPLERDEN AYIRAMAZSINIZ"
Fenerbahçe'nin diğer kulüplerden ayrıştırılmak istendiği yönündeki soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Şampiyonluğumuzun ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal beni aradı ve kutladı. Bütün Anadolu kulüplerin başkanları da aradı. Fenerbahçe'yi bu ligdeki 18 takımdan ayıramazsınız. İkinci ve üçüncü ligdeki takımlar da beraber olmalı. Belli potansiyel içinde mücadele etmeli. Ayrışma olmaz. Galatasaray ve Beşiktaş'ın yukarda olması Fenerbahçe'yi de yukarı çeker. Onların düşüşte olması  bizi de aşağı çeker. Bunlar birbirine bağlı hadiseler. Başa baş mücadelede onların kötü gitmesi istenebilir. Ama 30 puan fark olduğunda futbolun her yönü zarar görür. Bu durum futbol ailesinin tüm kesimlerine zarar ver. Anadolu kulüpleri de güçlenmeli. Gerektiğinde şampiyonluğa oynamalı. Ama bunu borçlanarak yapmamalı. Bütçeleriyle ve yetiştirdikleri futbolcularla bunları gerçekleştirmeli. Zaman zaman ellerindeki iyi oyuncuları da satmalılar ki kaynak yaratabilsinler. Futbolun lokomotifi dört büyüklerdir. Anadolu takımları da bu mücadeleye katılmalı. Şampiyonluğa oynama adına değil, yukarlarda olma adına katılmalılar" ifadesini kullandı.

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe ileri gittikçe diğer kulüplerin taraftarları ve yönetimleri kendilerinin büyümesini istemeyebileceğini ve bunun da doğal olduğunu dile getirdi.

EMENİKE'NİN DURUMU
Yeni transfer Emenike'nin kendilerine karşı oynamaması yönündeki soru üzerine Aziz Yıldırım, "Biz söyledik oynamadı. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar yanlış düşünce olabilir mi? Niang bizde üç hafta oynamadı. Aynı yerden sakatlanmıştı. Tedavi oldu. 'Sakatım' diyen oyuncuya inanacaksın. Oyuncuların ifadelerini kabul etmek lazım" diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI
İç ve dış transfer çalışmaları konusunda bilgi veren Aziz Yıldırım, Galatasaray ile anlaşan Selçuk İnan ile sezon ortasında ilgilendiklerini, ancak sezon sonunu beklemeyi uygun bulduklarını, ayrıca her oyuncunun değerini bulması halinde satılabileceğini dile getirdi.

Transfer çalışmaları konusunda teknik direktörleri Aykut Kocaman ile ayrıntılı konuşamadıklarını vurgulayan Yıldırım, "Hoca Antalya'ya gitti. Bize verdiği bilgiler doğrultusunda çalışıyoruz. Yobo kiralık. Onun yerine Emenike'yi aldık. Yobo'yu da almaya çalışıyoruz, gerekirse alacağız. İyi stoper ihtiyacımız var. O isim Yobo'dur. Yobo'dan iyisini de alabiliriz. Selçuk ile başta ilgilenmiştik. Sezon ortasında Selçuk ile ilgili mukavele yapalım dendiğinde biz Trabzonspor ile yarıştığımızı ve sezon bitince konuşacağımızı bildirdik. Konuyu kapattık. Daha sonra kendisi Galatasaray'a söz  verdiğini söyledi. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Takımın iyi oyuncularından Gökhan Gönül için teklif gelip gelmediği konusunda ise başkan Yıldırım, "Satılmayacak oyuncu yoktur. Değerini bulursa satarız. Hiçbir futbolcumuzla ilgili teklif gelmedi. Gelirse değerlendiririz. Gökhan dün yanıma geldi. Bu konulardan bahsetmedi" dedi.

FEDERASYONU YÖNETTİĞİ KONUSU
Yıldırım, Futbol Federasyonu'nu yönettiği veya yönetmeye çalıştığı yönündeki spekülasyonlara da yanıt verdi.

Bu durumun olması halinde Fenerbahçe'nin her zaman şampiyon olması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, "Rahmetli Hasan Doğan yönetim kurulunu kurarken bir tane arkadaşı vermedim. Fenerbahçe'den kimseyi önermedik. Sadece Hasan Doğan, Mehmet Ali Aydınlar'ın olmasını istiyordu. Yönetime almak istediğini söyledi. Gittik Aydınlar'ı ikna ettik, telkinde bulunduk. Kimseyi karışmadım ve ilgilenmedim. Tahkim ve disiplin kurulu kuruluyor. 'Aziz Yıldırım şunu aldı'  desinler. Mahmut Özgener yönetime geldi. Şu kişiyi Yıldırım yönetime aldı desinler. Ayrıca biz federasyondaki tüm davaları kaybediyoruz. Deniz Barış konusunda mahkemede kazandık, ama tahkimde geçemedik. Aziz Yıldırım nasıl idare ediyor ben de merak ediyorum. Haluk Ulusoy'dan bu yana söyleniyor. Ben de anlamıyorum" diye konuştu.

Mahmut Özgener ile ilgili düşünceleri konusundaki soruyu ise Yıldırım, "Bu konularda yorum yapmayayım. Sonra Yıldırım yönetiyor derler. Ayrıca Kulüpler Birliği toplanmadan konuşmam. Yanlış olur" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu sezon ligde en çok zorlandıkları 5 karşılaşmadan birinin kendilerine şampiyonluğu getiren Sivasspor maçı olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu ilan ettikleri Sivasspor karşılaşması öncesinde, Sivas halkının ve devlet erkanının yakın ilgisini gördüklerini bildirdi. İki takım taraftarlarının güzel görüntüler verdiklerini ifade eden Yıldırım, "Fenerbahçe bu maçı rahat geçer" şeklindeki görüşün aksine  maçın sarı-lacivertli ekip için zorlu geçtiğini öne sürdü.

Yıldırım, kaleci Volkan'a da karşılaşmada yediği goller için, "Güzel goller yedin" şeklinde espri yaptığını, belirterek, "Herkes diyordu ki Sivasspor maçı rahat geçecek. Bu sezon zorlu geçen 5 maç varsa birisi Sivasspor maçıdır. 1-1'den sonra bir gol yesek işimiz çok daha zordu. Sivasspor çok mücadeleci, atak bir oyun oynadı. Belki sezonun en iyi futbollarından birini oynadı" dedi.

Fenerbahçe'nin kendisi için ne ifade ettiğine ilişkin soruya Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe bir sevda. Bu sevda olmazsa zaten yapamazsınız. Bir taraftan tenkit ediliyorsunuz, Kazandığınızda şampiyonluk  gece, bilemedin 2 gece. Sonra yine hazırlıklara yeni sezon hazırlıklarına başladık" yanıtını  verdi.

Aykut Kocaman'ın "Fenerbahçe dünyanın en büyük kulübü" şeklindeki görüşüne katıldığını dile getiren Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün hemen her branşta başarıyı yakaladığını vurgulayarak, "Fenerbahçe'ye biraz da karşı olmalarının nedeni bu. Bakıyorsunuz kız erkek voleyboluna, basketboluna, atletizme Fenerbahçe hep finalde, ama rakibi değişiyor" diye konuştu.

Yıldırım, Şile'de büyük bir altyapı tesis yapmak istediklerine işaret ederek, "Şile'ye tesisleri taşıyacağız ama bu 1-2 yılda olacak işler değil. 10 senelik bir yatırım. Yavaş yavaş başlayacağız" ifade etti.

HAKEMLER
Hakemlere yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Hakemlerle odasında karşılaşma gibi bir şey yok. Kuddusi Müftüoğlu Ankara'da maçımızı yönetti. 2-0 kaybettik. Çıktım, 'Mükemmel yönetti' dedim. Hakemde yetenek olacak. Gözüyle de görecek. Bir hakem penaltı vermez diye bir şey olur mu? Hakem gördüğü her şeyi çalacak. O çaldığı zaman bu hakem Fenerbahçe'ye gelir gelmez kavramı ortadan kalkar. Çalmıyorsa tepkinizi koyacaksınız. 'Hüseyin Göçek'e penaltı mı değil mi?' diye sordum. 'Gördüğümü çalıyorum' diyor. Maçı seyredip bizi arayan kişiler, 50 bin kişi aynı şeyi görüyor. O zaman biz başka maç izliyoruz, sen başka maç yönetiyorsun. Gaziantep maçı berabere bitse bizim  bütün harcamalarımız 150 milyon dolarlık bütçe, yönetimin, teknik heyetin, futbolcuların, taraftarın emekleri boşa gitmeyecek mi? Bunlar hata yapacak biz söylemeyeceğiz. Biz söyleriz" diye konuştu.

"AVRUPA İÇİN HAZIRIZ"
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Avrupa'da başarılı olmayı istediğini belirterek, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığında buna hazır olmadığını ifade ettiğini ancak bu sözlerinin yanlış değerlendirildiğini bildirdi. Yıldırım, "Benim söylediğim, tesadüfen yendiler yenildiler sözü değildi. Zihniyet olarak hazır olmadıkları için toparlayamadılar" dedi.

Yıldırım, Fenerbahçe'nin bugün Avrupa'da başarılı olmaya hazır olduğunu savunarak, "Belli oyuncuları aldık. Şampiyon olduğumuz günün ertesinde Feneriumlarda neler çıktı? Ürünler sattık, kutlamalar yapıyoruz bir gece, iki gece. Hazırız bu atlamayı yapacağız. Bunu nasıl yapacağız, iyi oyuncular alarak. İyi oyuncular transfer etmemiz bir de alternatif oyuncular almamız lazım"  ifadesini kullandı.

TRANSFER KONUSU
"Mustafa Pektemek ve Orhan Şam listenizde var mı?" sorusuna Yıldırım, "İkisi de var görüşmeler sürüyor. Belli bir noktaya geldik. Belirli bir bütçeyi yakalarsak onları da katarız. Yalnız onlar değil Sezer var Eskişehir'den, Kayserispor'dan Serdal Kesimal var. Ama ille bu olacak diye bir şeyimiz yok" diye konuştu.

Yıldırım, "Alex'i 10 milyon Avro karşılığında bırakır mısınız?" sorusu üzerine, böyle bir teklif gelmesi halinde bunu Aykut Kocaman ile görüşmeden karar vermeyeceğini belirterek, "Alex gibi bir oyuncuyu 10 milyon Avro'ya alamazsınız" dedi.

Aziz Yıldırım, kendisi için en anlamlı şampiyonluğun bu sezon gelen şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, "Çok sert mücadele oldu. Kolay olmadı. 2 tane son dakikada kaçırdığımız şampiyonluk var" ifadesini kullandı.

"FENERBAHÇE BİR NOKTAYA GELİNCE..."
Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu karalamak isteyenlerin olduğunu iddia eden Yıldırım, "Ben 2006 incelensin dedim niye incelemedi kimse? 2006 sezonunda son altı maç incelensin dedim. Geçen sene son maçı biz Trabzon'a kaybettik. Sadri bey (Şener) espri yaptı yenileceğiz diye ama 1-1 berabere kaldılar. Trabzonlu yöneticilere, futbolcularla ilgili o son maçtan sonra en ufak bir imada bulunduk mu? Bulunsaydık çıkar söylerdik. Biz hep temiz mücadele ettik. Kamuoyunda 2-3 çok bilen yorumcu var. Önümüzdeki sene bunlar ya düzelecekler ya gidecekler. Türk futboluna zarar veriyorlar. Gazetede de benim şahsımla ilgili kimse bir şey yazamaz. Bunu açık açık söylüyorum, bu mücadeleyi başlatacağım. Benim şahsımla ilgili gazete köşelerinde bir şey yazamazlar. Futbolla ilgili varsa yorumları  yapsınlar ama benim şahsımla ilgili yorum yaparlarsa bundan sonra beni çok sert bulacaklar" diye konuştu.

Kulüpler Birliği'nde de herkesin şahısların üzerinden yapılan kavgalardan rahatsız olduğunu ifade eden Aziz Yıldırım, penaltı olduğu halde sadece bazı ön yargıları nedeniyle "Hayır bana göre penaltı değil" diyerek karşı çıkıldığını öne sürerek, "Penaltıysa penaltıdır, değilse değildir" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ankaragücü maçı öncesinde, sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'nun başkent ekibinden oyuncuları aradığına ilişkin mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığını  belirterek, "Söyleyenin yanına kar kalmamalı. Federasyon soruşturma açmalı" dedi.

Aziz Yıldırım, "Gelecek sezon hangi takımı kendinize rakip görüyorsunuz?" sorusuna, 17 takımı da rakipleri olarak gördüklerine işaret ederek, "Bu olur, bu olmaz diye bir şey söylenemez. İyi mücadele eden, iyi takım kuranlar rakibimiz olacaklar" diye konuştu.

Fatih Terim'in Galatasaray'a gelmesinin sarı-kırmızılı ekip açısından avantaj da dezavantaj da olabileceğini bildiren Yıldırım, kendilerinin ise oturmuş bir kadroları ve teknik heyeti olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Biz avantajlıyız ama çalışırsak, iyi mücadele edersek bu fark ortaya çıkar ama serersek olmaz. Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı istiyoruz. Orayı önemser, ligi önemsemezsek olmaz" ifadesini kullandı.

ŞİDDET YASASI
Yıldırım, sporda şiddet yasasının, şiddet olaylarına karışanları cezalandırmak olduğuna işaret ederek, sporda şiddet olaylarının önüne geçmek için kulüplerin "bedava bilet" uygulamasına son vermeleri gerektiğini, gelecek yıldan itibaren elektronik bilet uygulaması nedeniyle büyük ölçüde bunun önüne geçileceğini söyledi.

Geçen yıl Ankaragücü karşılaşması oynanmadan Ankaragücü'nün bazı yöneticilerinin Fenerbahçe'ye yönelik, "Bizim oyunculara şike teklif ettiler. Mahkemeye gideceğiz" gibi iddialarda bulunduğunu ancak bundan bir şey çıkmadığını anımsatan Aziz Yıldırım, bu yıl da benzer şekildeki  iddiaların  ortaya atıldığını belirtti. Yıldırım, "Biz Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Federasyonun da bazı adımları atması lazım. Söyleyenin yanına kar kalmamalı. Sporda Şiddet Yasası'na göre gerekli işlemleri yapmaları lazım. Biz savcılığa gerekli müracaatı yaptık, federasyon da soruşturmayı açmalı" dedi.

TESİSLER
Yıldırım, Topuk Yaylası'ndaki tesislerin 1 Temmuz'da faaliyete geçeceğini, sarı-lacivertli takımın ilk kampını orada yapacağını daha sonra Avrupa'ya gideceğini söyledi.

Yıldırım, Ataşehir'de yapımı süren spor salonunun da Eylül ayında faaliyete geçeceğini bildirdi. Yıldırım, salonunun kulübün tapulu malı olduğunu belirtti.

SEMİH'LE GÖRÜŞÜLÜYOR
Aziz Yıldırım golcü oyuncu Semih Şentürk ile görüşmelerin sürdüğüne de dikkati çekerek, istedikleri şartlara gelmesi halinde kalmasını isteyebileceklerini dile getirdi. Yıldırım, takımda kalmasını istedikleri oyunculara yaptıkları tekliflerin hiçbir zaman geçmişte aldıklarından aşağı  olmayacağını da ifade etti.

Arda için geçmişte Adnan Polat'a transfer teklifinde bulunduklarını ancak Polat'ın kendilerine bu işin olamayacağını söylediğini kaydeden Yıldırım, "O defter kapandı" dedi.

Soru üzerine Beşiktaş ile sözleşmesi biten Bobo'yu düşünmediklerini belirten Yıldırım, Tuncay Şanlı'nın şartların uygun olması ve Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın istemesi halinde eski takımı Fenerbahçe'ye dönebileceğini söyledi. Yıldırım, "Tuncay'a daha önce 'gel' demiştim. O zaman Tuncay  gelemeyeceğini ve İngiltere'de kalmayı istediğini söylemişti. Bir daha da üstüne gitmedik. Aykut Hoca isterse düşünürüz ama 35 yaşına gelirse almam" diye konuştu.

Tribünlerin ıslıkladığı dönemde Alex'i alkışladığının hatırlatılması üzerine de Yıldırım, "Bazen nankör oluyoruz. O sezonun sonunda Alex gitmek istemişti. Kötü zamanlarda daha önce iyi yaptığı şeyleri unutmamak gerekir. Biz de öyle yapmıştık" dedi.

OĞUZ SARVAN
Yıldırım, "Oğuz Sarvan'ın gelecek yıl da Merkez Hakem Kurulu'nun başkanı olmasını istiyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Benim Oğuz Sarvan'ı istiyorum, istemiyorum demem yanlış olur. Oğuz Sarvan'ı tanımıyorum. Birlikte yemek yemişliğimiz yok. Bir kere telefon ettim, telefona çıkmadı. Federasyon başkanına söyledim öyle aradı. Kulüp başkanları söylüyor, teşekkür etmek için telefona çıkmıyor. Korkuyorlar, yani. Biz kendimize güveniyorsak söz söyleyenler önemli değil. Biz de bir şey var; aman yan yana görmesinler, bir şey söylerler. Biz kendimize güveniyorsak ne olacak? Her şeye kötü anlamda bakılıyor. Oğuz Sarvan'ı tanımadığım için 'İyi yapar, kötü yapar' yorumunu yapmak istemiyorum. Bunun bir ekip işi olması gerekir. Atamalarda hata var. Atamaları kim nasıl yapıyor, bilmiyorum, sormak da istemedim" şeklinde konuştu.

"Hakem hataları Fenerbahçe'nin aleyhine mi yoksa lehine miydi?" sorusuna Yıldırım, "Lehimize 1-2 hata yapılmışsa, aleyhimize 10 tane hata yapılmıştır. İlk devre kaybettiğimiz maçların çoğunda hata var. Ben bunları söyledim, nedenlerini de söyledim. Gaziantepspor maçı, Bursaspor maçı ortada.  Bursaspor maçında 2 puan kaybetmeseydik, sezon sonuna kadar 2 puanı kullanma hakkımız olacaktı" yanıtını verdi.

BASKETBOL
Aziz Yıldırım, bu yıl Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown'ın final oynayacağını tahmin ettiğini belirterek, gelecek sezon İstanbul'da yapılacak THY Avrupa Ligi dörtlü finaline katılmayı istediklerini bildirdi. Yıldırım, "Basketbolda da iddialıyız. Geçen yıl  sakatlıklar nedeniyle Avrupa Ligi'nde yukarıya gidemedik. Bu yıl gerekli kadronun kapasitesini artıracağız. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Aydın Örs, gerekli çalışmaları yapacak" diye konuştu.

Türkiye'de voleybolun Fenerbahçe sayesinde bir yere geldiğini, Fenerbahçe Acıbadem'in voleybola katkılarının büyük olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Voleybolda tüm tribünler bugün doluyor. Zannediyorlar ki kendilerinin başarısı" dedi.

Kurum takımlarının kendileri kadar seyirci bulamayacağını savunan Yıldırım, yabancı kısıtlamasının kalkması gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Yabancı kısıtlamasının kalkması lazım. Yasakçı zihniyetle bir yere gidemezsiniz" ifadesini kullandı.

"KAYGIMIZ YOKTU"
Aziz Yıldırım, şampiyon olamamaları halinde neler yaşanacağı yönündeki soru üzerine, "Şampiyon olmasaydık zor günler geçirirdik. Muhalefet yönünden zor günler geçirirdik. Bizler de bazı kararlar alırdık. Ama şampiyon olamayacağımız yönünde kaygımız yoktu. Aykut hoca için düşünülüyorsa onunla devam edecektik" dedi.

Diğer kulüp başkanlarıyla dost olmaları ve özellikle Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat ile yakın olmalarının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Eskiden tribünlerde kol kolaydık. Şimdi biz başkanlarla kol kola girince niye eleştiriyorlar? Hep beraber dostça, gerektiğinde birbirimizi  kızdırarak ve birbirimize takılarak futbolun bir eğlence olduğunu unutmadan iyi zamanlar geçirelim" yanıtını verdi.

MOSTURUOĞLU
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise şirketleşme çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Bu yöndeki çalışmaları özellikle UEFA kriterlerine göre yaptıklarını vurgulayan Mosturoğlu, "Pazartesi günü şirketimizin genel kurulunu yapıyoruz. Haziran ayının ortasından itibaren federasyonla ilgili gerekli izinleri aldıktan sonra futbol faaliyetlerimiz anonim şirket içinde yürüyecek. Artık transfer haberleri Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden takip edilecek" diye konuştu.

Mosturoğlu, yasa dışı bahis konusunda Futbol Federasyonu'nun önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Teşvik primi, şike gibi iddiaları olanların belgelerini Cumhuriyet Savcılığına iletmeleri gerektiğine işaret eden Mosturoğlu, iftira atmanın da suç olduğunu ifade etti.

Bu sezon uğur yaptığını bildiren Mosturoğlu, espriyle "Maçları ayarlayamıyoruz, uğur yapıyoruz. Bahçeşehir'de oturuyorum. Atlıyoruz arabaya. Maç başlıyor radyoyu kapatıp telefonları kapatıyoruz, Lüleburgaz'a gidiyoruz. İlk yarı bitiyor. Bahçeşehir'e dönerken halkın tepkisine bakıyoruz" diye konuştu.

Mosturoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e yönelik açıklamalarına ilişkin, Şener'in kendisinin yaşça büyüğü olduğunu belirterek, "Ben kurumsal açıklamalar yaptım ve şahsına hakaretim yoktu" dedi.

Mosturoğlu, Sadri Şener ile tavla maçı yapabileceklerini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...