Khizanishvili Kayserispor'da

Kayserispor, Gürcistan Milli Takımı'nın savunma oyuncusu Khizanishvili'yi kadrosuna dahil etti.

NTV Spor 15.06.2011 - 16:38
Khizanishvili Kayserispor'da

Kayserispor, İngiltere'de uzun yıllar top koşturan, tecrübeli defans oyuncusu Zurab Khizanishvili'yi renklerine kattı.

Kayserishpor Teknik Direktörü Şota ile Gürcistan Milli Takımı'nda top koşturan ve 72 kez milli olan tecrübeli stoper, Sarı-Kırmızılı ekibe iki yıllığına imza attı

Kadir Has Stadı'nda düzenlenen tören öncesi ve sonrası Gürcü futbolcuya Sarı-Kırmızılı Kapalı Kale Grubu'na mensup taraftar, tezahürat yapıp, üçlü çektirdi. Kayserispor Teknik Direktörü Şota, hemşehrisi Aleksander'in sezon ortasında Kayserispor'dan ayrılmasının hatırlatılması üzerine, "Zurab'da ayrılırsa, bu kez bende ayrılırım" diyerek espri yaptı.

Zurab için düzenlenen törende tecrübeli oyuncu ile aynı masada oturan Şota Arveladze, gazetecilerden önce oyuncusuna, "Gazetecilerin bana sorduğu soruyu ben de sana sorayım, Aleksander gibi kaçmazsın değilmi" diye soru yöneltti.

Türkiye liginin zor ve renkli bir lig olduğunu, Kayserispor'la ilgili bilgileri eski takım arkadaşı ve şimdilerdeki teknik direktör Şota'dan ve İngiltere liginde uzun süre top koşturan Tugay Kerimoğlu'ndan aldığını söyleyen Zurab Khizanishvili, "Kayseri'ye gelmekten mutluyum. Buraya gelmeden Sarı-Kırmızılı kulüple ilgili bilgiler aldım. Kayserispor iyi bir takım. Fenerbahçe, Beşiktaş kadar ligde iddialı bir ekip. 10 yıl İngiltere'de top koşturdum. Kayseri'den kolay kolay gideceğimi sanmıyorum" diye konuştu.

Törenden sonra, sırtındaki Sarı-Kırmızılı forma ile top sektiren ve taraftarla tanışan Zurab'ın yeni sezonda formasına, "Zura" yazılacağı bildirildi. Törende Kayserisporlu yöneticiler ile kulüp görevlileri de hazır bulundu.

ZURAB KHİZANİSHVİLİ KİMDİR?
Gürcü futbolcu 1981 Tiflis doğumlu. Futbola Dinamo Tiflis Takımı'nda başladı. SFWA tarafından 2003 yılında gelecek vaat eden oyuncu seçildi. 2001-2003 yılları arasında Dundee'de oynamaya başladı. 43 maçta görev alan oyuncu 2003-2006 yılları arasında Glaskow Rangers'a transfer oldu. 2005-06 sezonunda Blackburn'e kiralık olarak verilmiştir. 2005-06 sezonunda Blackburn Rovers'ta kiralık olarak forma giydi. Oyunundan memnun kalan yönetim 2006 yılında Khizanishvili'yi transfer eti. 2009 yılında Reading'e kiralanan tecrübeli stoper, 2010 ve 2011 yıllarında ise 2 sezon üst üste Reading F.C.'de kiralık olarak top koşturdu.

Sayfa Yükleniyor...