Okay Yokuşlu Kayserispor'da

Kayserispor, Altay'ın genç yıldız adayı Okay Yokuşlu'yu kadrosuna dahil etti.

NTV Spor 27.06.2011 - 13:13
Okay Yokuşlu Kayserispor'da

Altay'ın 17 yaşındaki yıldız adayı oyuncusu Okay Yokuşlu'nun 2 milyon 300 bin lira bonservis bedeli karşılığında Kayserispor'a transfer oldu. Kulüp genel menajeri Süleyman Hurma, Altay'dan Okay Yokuşlu ile de anlaşma sağladıklarını ve yarın sözleşme imzalamayı planladıklarını söyledi.

Kayserispor, gurbetçi futbolcular Sefa Yılmaz ve Ömer Alp Kulga ile sözleşme imzaladı. Süleyman Hurma, takıma büyük katkı sağlayacağını ve önemli başarılar bekledikleri futbolcularla sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu sezon çok başarılı transferler gerçekleştirdiklerini ve şampiyonluğu hedefleyecek bir takım ortaya koyacaklarını belirten Hurma, "Takımdaki yaş ortalamasını düşürdük. Takımımızı Arsenal ve Porto gibi hedefleri olan takımlara benzetiyorum. İnşallah onlar gibi önemli başarılar elde edeceğiz. Diğer taraftan Wolsfburg takımından kiralık aldığımız, ancak daha sonra kulübü ile anlaştığımız Karim Ziani ile yollarımızı ayırdık. Kulübü ile anlaşmamıza rağmen gerekli işlemleri gerçekleşmediği için yollarımızı ayırma kararı aldık. Ayrıca, sportif ceza alması ve kulübümüze ceza ödemesi için de FIFA'ya şikayette bulunduk. Onun yerine daha başarılı bir futbolcu ile anlaştık.  1-2 gün içinde bu yeni transferimizin ismini açıklayacağız" diye konuştu.

Transfer çalışmalarını tamamladıklarını ve kamp sonuna kadar bekleyeceklerini bildiren Hurma, bu sürede zorunlu hale gelmesi durumunda teknik heyetin isteği doğrultusunda transfer yapabileceklerini kaydetti.

Maastrict takımından gelen Ömer Kulga ve Duisburg takımından alınan Sefa Yılmaz, kendilerini sarı-kırmızılı ekibe bağlayan 4'er yıllık sözleşme imzaladı. Her iki futbolcu da Kayserispor gibi hedefleri olan bir takıma transfer olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve takımın başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

OKAY YOKUŞLU
Altay'da oynadığı futbolla dikkati çeken ve Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor, Samsunspor, Gençlerbirliği ve Manisaspor'un da transfer listesinde yer aldığı ifade edilen Okay Yokuşlu için Altay ile Kayserisporlu yöneticiler arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Okay Yokuşlu'nun Türk futbolunun yükselen yıldızı olduğunu belirten kulüp başkanı Ahmet Taşpınar, "Bana göre Kayserispor, yılın en büyük transferini gerçekleştirdi. Altay Kulübü ise tarihinin en yüksek bonservis bedelini elde ederken yetiştirici kulüp kimliğinin zirvesine ulaştı. Okay Yokuşlu transferinin her iki kulüp için de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Taşpınar, Okay Yokuşlu'nun transferiyle birlikte Altay'da yeni bir dönemin başlayacağını anlatarak, "Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nin girişindeki otopark alanına halı saha inşa ediyoruz. Burası Okay Yokuşlu Halı Sahası olacak ve bundan böyle altyapımızdan çıkarak kulübüne para kazandırıp ayrılan her futbolcumuz adına bir halı saha yapılacak. Böylelikle hem kalıcı gelir hanemize yeni bir kalem ekleyecek hem de diğer oyuncular için özendirici bir durum oluşturulacak" diye konuştu.

TAŞPINAR: TRANSFER YASAĞI KALKACAK
Okay Yokuşlu'nun Kayserispor'a gidişinin hemen ardından transfer yasağını kaldırmak için harekete geçtiklerini kaydeden Taşpınar, "Transfer yasağına neden olan yerli futbolcular ve teknik adamlarla görüşmelere başlıyoruz. Bu hafta içinde yasağı kaldırmayı planlıyoruz. Dosyaları TFF'de olan birçok eski oyuncu ve teknik direktörle geçen hafta görüşerek önemli mesafe katettik. Hafta sonuna kadar tüm çalışmalarımızı sonuçlandırmış olacağız" dedi.

ALTAY'DA REKOR ÜCRET
Daha önce Gökhan Değirmenci ve Eren Güngör'ü Kayserispor'a, Musa Çağıran'ı Galatasaray'a vererek "yetiştirici kulüp" kimliği ile ön plana çıkan Altay'ın, Okay'a karşılık alacağı 2 milyon 300 bin lira ile kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedelini elde etmeyi başardığı belirtildi.

Son iki sezonda Altay ve milli takım formalarıyla 82 maça çıkan, özellikle ay-yıldızlı forma altındaki performansıyla Avrupa'da da takip edilen 17 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki günlerde Kayserispor'la sözleşme imzalayacak.

Sayfa Yükleniyor...