SÜPER KUPA FİNALİ ERTELENDİ

Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı TFF’nin İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirildi. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa Finali'nin ertelendiğini açıkladı.

NTV Spor 19.07.2011 - 18:21
SÜPER KUPA FİNALİ ERTELENDİ

Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı TFF'nin İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya yönetim kurulu ile çeşitli kurulların üyeleri katılırken, görüşmede öncelikli olarak Spor Toto Süper  Lig'in başlangıç tarihi ve TFF Süper Kupa maçının durumu ele alındı. Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa Finali'nin ertelendiğini belirtirken, federasyonun liglerin ertelenip ertelenmeyeceğine savcılıktan belgeler geldikten sonra karar vereceğini söyledi.

"SÜPER KUPA FİNALİ ERTELENDİ"
Mehmet Ali Aydınlar, "Bugün yaptığımız yönetim kurulu toplantısında şike soruşturmasıyla ilgili alığımız kararları açıklıyorum. 31 Temmuz tarihinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa ertelenmiştir. Savcılıktan belgeler yarından itibaren federasyonumuza gelmeye başlayacaktır. Bu nedenle liglerin ertelenip ertelenmeyeceği konusuna en kısa sürede belgeleri gördükten sonra karar vereceğiz. Dün bildiğiniz gibi UEFA'da görüşme yapılmıştı. UEFA'nın da bu konudaki desteği ve güvencesi bizimle birlikte. Bugün aldığımız kararlar bu kadar. Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi, tarihi belli değil" diye konuştu.

Aydınlar, "Beşiktaş'ın verdiği karara saygı duyuyoruz ama soruşturma sonuçlanınca kadar bizim yapacağımız herhangi bir şey söz konusu değil" dedi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yaptığı açıklamalar hakkında görüşü sorulan Aydınlar, "Ben sert eleştiri görmedim, herkes kendi beklentilerini yansıtıyor" şeklinde konuştu.

"ACELE KARAR ALMAK İSTEMİYORUZ"
Mehmet Ali Aydınlar, "Biz acele karar alalım demiyoruz, yanlış karar almamak istemiyoruz, doğru karar almak istiyoruz. Şu ana kadar elimize ulaşmış belge yok, yarından itibaren belgeler geliyor, yarından itibaren daha somut konuşabililirz. Belgeler bir seferde mi bize verilecek, yoksa bu bir başlangıç mı bunları gördükten sonra karar vereceğiz" dedi.

Yönetim kurulundan yetki aldıklarını belirten Aydınlar, "Erteleme yapacaksak ne kadar ertelmee yapacağız en kısa sürede açıklayacağız" diye konuştu.

Avrupa kupalarına katılacak takımları UEFA'ya 31 Mayıs'ta bildirdiklerini belirten Aydınlar, UEFA'nın da bunda değişiklik yapmayacağını belirttiğini, Avrupa kupalarına mevcut takımların gideceğini söyledi.

Aydınlar, "Bu takımlardan suçlu olan ve cezaya uğrayan takımlar varsa UEFA o kulüp nezlinde karar verecektir" dedi.

Kendilerine şifreli belgelerin gelmesinin söz konusu olmadığını belirten Aydınlar, "Biz bununla ilgili özel bir çalışma düzeni hazırladık federasyonda" diye konuşut.

"HENÜZ SORUŞTURMA BAŞLAMIŞ DEĞİL"
Mehmet Ali Aydınlar, "Henüz soruşturma başlamış değil, belgeler gelmiş değil, biz ne olduğunu bilmiyoruz, bizde sizler gibi medyadan takip ediyoruz. Küme düşme olacak mı, şike var mı, teşvik var mı bir şey bilmiyoruz" diye konuştu.

Aydınlar son olarak da, "SPK ile görüşüyoruz ama doğrusu bu soruşturmayla ilgili SPK ile görüşümüz yok ama diğer konularla ilgili SPK ile görüşüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASINDAN RAHATSIZ OLMADIM
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü'nün bugün yaptığı açıklamada kendisini rahatsız eden bir unsurun bulunmadığını söyledi.

Aydınlar, Fenerbahçeli yöneticilerin Futbol Federasyonu'nu ziyaretinin ardından Federasyon'un İstinye'deki binasından ayrılırken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçeli yöneticilerin, daha önce ''şirket birleşmesine ilişkin'' konuyu görüşmek üzere kendilerinden daha önce randevu aldığını ve ziyaretin bu nedenle gerçekleştiğini kaydeden Aydınlar, ''Bizim için sürpriz bir ziyaret değildi. Ziyaret öncesinde bu konuyu yönetim kurulu toplantısında görüşmüş ve karara bağlamıştık'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nün şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin bugün yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine ise Aydınlar, ''Fenerbahçe Kulübü kendi görüşlerini ortaya koymuş. Biz de saygıyla karşılarız. Bizim de kendi görüşlerimiz var. Herkesin kendi görüşü var. Açıklamada beni rahatsız bir unsur yoktu, doğrusu... Dolayısıyla biz bu konuyu konuşmadık'' dedi.

FUTBOL FEDERASYONU'NDA KOZMİK ODA
Futbol Federasyonu'nda, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'nın göndereceği belgelerin korunmasına yönelik önlemler alındığı ve bir oda oluşturulduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Aydınlar, şunları söyledi:

''Belgeleri hem bizim hukukçularımız hem de Etik Kurul üyeleri inceleyecekler. Bununla ilgili güvenli bir oda sağladık. Kamera sistemi olan, şifreli giriş çıkışı olan, tüm oradaki işlemlerin kayıt altına alınacağı bir sistem oluşturduk. Soruşturma gizli olduğu için belgelerin, bilgilerin dışarı çıkmaması lazım. Bu konuda gerekli güvenlik önlemlerini aldık.''

''Delillerin yeterliliğine nasıl kanaat getireceksiniz?'' şeklindeki soru üzerine ise Aydınlar, ''Ona biz kanaat getiremeyiz, hukukçular kanaat getirecek. Biz hukukçu değiliz. Kesinlikle biz bakmayacağız, biz Etik Kurul'un vereceği kararı bekleyeceğiz. Etik Kurul'un vereceği rapor üzerinden kararımızı vereceğiz.''

Sayfa Yükleniyor...