"G.Saray Adebayor'u transfer etmek için çalışıyor"

Galatasaray'ın Juventus'tan kiraladığı Brezilyalı yıldız Felipe Melo, Galatasaray'a transferi süreci hakkında bilgi verdi. Melo, Galatasaray'ın Manchester City'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor'u transfer etmek için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

NTV Spor 07.08.2011 - 12:23
"G.Saray Adebayor'u transfer etmek için çalışıyor"

Galatasaray'ın Juventus'tan yeni transferi Felipe Melo, Brezilya'nın en ünlü gazetelerinden Globo'nun internet sitesine telefonla özel bir röportaj verdi.

Felipe Melo'nun röportajında en dikkat çeken nokta Galatasaray'ın Manchester City'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor'u transfer etmek için çalışmalarda bulunduğunu söylemesi oldu.

Galatasaray ile ilk temasının Almanya'da olduğunu belirten Melo, "Galatasaray taraftarı gerçekten muhteşem. Onlar ile tanışmamız ilk kez Almanya'da oldu ve orada 3 bin taraftar vardı. Türkler de Brezilyalı futbolseverler gibi. Havaalanından maça kadar her zaman size destek oluyorlar. Liverpool ile oynanan maçta da büyük bir coşku vardı ve taraftarların bana olan ilgisinden memnun kaldım" dedi.

Kendisinin aldığı maaş hakkında konuşan Melo, "Medyada benim en yüksek maaşı aldığım söyleniyor ancak bu doğru değil. Para tabii ki önemli ancak asıl önemli olan burada insanların bana güvenmesiydi. Bana olan güven, beni fazlasıyla mutlu etti." ifadelerini kullandı.

"ADEBAYOR GİBİ BİR İSİMLE GÖRÜŞTÜLER"
Galatasaray'a gelmesinde Taffarel'in büyük bir payının olduğunu belirten Melo, "Juventus'tan ayrılmaya karar verdiğim zaman, Avrupa'nın çeşitli takımları ile görüşmelerim oldu. Bunlardan biri de Paris Saint Germain'di. Onların da Juventus'a bir teklifi oldu. Ancak yaşanan bazı gelişmelerin ardından Taffarel ile görüşme imkanım oldu. Kendisi beni aradı ve Galatasaray'dan bahsetti. Daha sonra Elano ile bir görüşme yaptım ve Elano da bana Galatasaray, Türkiye hakkında olumlu şeyler söyledi. Galatasaray hakkında verilen bilgiler beni ikna etti. Aynı şekilde Galatasaray'ın ciddi projeleri var. Muslera gibi büyük bir kaleciyi transfer ettiler ve Adebayor gibi bir isim ile görüştüler. Galatasaray şampiyon olmak için iyi bir takım kurmak istiyor" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın geçen sezon Juventus gibi bir sezon geçirdiğini belirten Melo, "Galatasaray ile Juventus geçen sezon paralel bir durum yaşadı. Buraya kiralık olarak gelmem beni rahatsız etmiyor. Galatasaray'ın büyük bir hayran kitlesi var ve kulüpte tüm yönetim kurulu değişti. Oluşan ortamdan dolayı mutlu olduğumu söyleyebilirim" dedi.

"SAO PAULO İLE ANLAŞMIŞTIM AMA G.SARAY TEKLİF YAPINCA VAZGEÇTİM"
Transfer görüşmeleri hakkında da konuşan Melo, "Juventus'tan ayrılmaya karar verdiğim zaman bazı takımlar ile görüştüğümü söylemiştim. Bunların en ciddi olanı Sao Paulo oldu. Beni Juventus'tan kiralamak istediler. Yüzde 99 Sao Paulo ile anlaşmıştım. Orada da her ay düzenli olarak alabileceğim bir maaş vardı. Sao Paulo ile yaptığımız görüşmelerden iki gün sonra Galatasaray teklif yaptı ve ben de bu teklifi Avrupa'da kalmak istediğimden dolayı kabul ettim. Amacım, Şampiyonlar Ligi'nde yeniden forma giymek. Flamengo ile bir görüşmem olmadı. Flamengo'da çok fazla orta saha oyuncusu var ve ben Brezilya'ya dönmek için biraz pahalı bir oyuncuyum" ifadelerini kullandı.

"JUVENTUS BENİ SATMAK İSTEMEDİ"
Juventus'un kendisini satmak istemediğini belirten Melo, "Juventus ile görüşmelerim oldu ve onlar beni satmak istemediklerini söyledi. Ben, sözleşmemin detayları hakkında bazı isteklerde bulundum. Onlar iyi bir takım kurmak istiyorlar. Bunun için de Agüero ve Benzema gibi isimler ile ilgilendiler.

"Türkiye'de ciddi bir kriz var ve sen de bu şartlar altında oraya gittin" sorusuna ise Melo şu şekilde cevap verdi; "Beni etkilemez. Galatasaray önemli ve büyük bir kulüp. Galatasaray, Türkiye'deki ortama dahil değil. Fenerbahçeli ya da Fenerbahçe'siz biz şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...