Timsah avantajını koruyamadı

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Belçika ekibi Anderlecht'e 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 mağlup olarak tur şansını iyice zorlaştırmış oldu.

NTV Spor 18.08.2011 - 22:51
Timsah avantajını koruyamadı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Bursaspor, Belçika temsilcisi RSC Anderecht'e evinde 2-1 mağlup olarak tur şansını zora soktu.

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, hazırlık maçlarında sürekli ilk onbirde şans verdiği Milan Stepanov'u yedekler arasında bırakırken, bu oyuncunun yerine tecrübeli Ömer Erdoğan'ı ilk onbirde sahaya sürdü. Sağlam'ın bir diğer değişikliği ise N'Diaye birlikte orta sahada oynattığı Krita maça yedek başlarken, Gomel ile deplasmanda oynanan maçın yıldızı Arjantinli Federico Insua'yı ilk onbirde oynattı.

Bursa'da tribünler tıklım tıklımdı ve inanılmaz bir coşku vardı. Yeşil-beyazlı ekipte 'İmparator' Nejat Biyediç de unutulmamıştı. Efsane Biyediç çok seviliyordu Bursa'da ve tribünlerde bir çok ağlayan taraftar görmek mümkündü.

Yeşil-beyazlı ekip özellikle sol kanattan Vederson ve Ozan İpek ile bindirmeler yaparken, hücumde yeni transfer Bangura tek bırakılmıştı. Sağ kanattan Volkan Şen bireysel yetenekleriyle pozisyon üretmeye çalışırken, savunmanın sağında oynayan İbrahim Kaş bu oyuncuyu pek destek veremedi.

Zaman zaman kalesinde önemli ataklar gören yeşil-beyazlı ekipte, özellikle 16. dakikada Ömer Erdoğan'ın büyük hatasında Suarez'in kaleye giden topunda genç Serdar Aziz son anda müdahele ederek olası bir golü önlemişti.

İlk yarıda Bursaspor savunması zaman zaman öyle açıklar veriyordu ki bunlardan Anderlecht savunması ya beceriksiz kalıyor ya da kaleci Carson müdahele ediyordu.

Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Bangura ile Legear'ın ceza sahasındaki hava topu mücadelesinde hakem Legear'ın topa elle müdahele ettiğini işaret edip yeşil-beyazlı ekip adına penaltı noktasını göstermişti. Bursaspor için aslında şans anıydı, çünkü topa elle müdahele eden yeşil-beyazlı ekibin futbolcusuydu ve hakem pozisyonu ekibimizin lehine görmüştü. Topun başına Vederson geçti ve Bursaspor'u 1-0 öne geçiren golü rakip filelere gönderdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve devre temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıya ilk yarının etkisiz ismi Insua'nın yerine Krita'yı alarak başlamıştı. Konuk ekip ise aynı onbirle ikinci yarıya başladı.

Bu kez dakikalar 53'ü gösteriyordu ve tecrübeli kaptan Ömer Erdoğan rakibini ceza sahasında düşürünce hakem bu kez temsilcimizin aleyhine penaltı atışını işaret etti ve topun başına geçen Legear skora dengeyi getirdi.

Bu dakikalarda konuk ekip çok tehlikeli pozisyonlar üretiyor ve ekibimizin savunması inanılmaz açıklar veriyordu. Yeşil-beyazlı ekipte 59. dakikada sakatlanan Ozan İpek yerine Sercan Yıldırım'ı bıraktı ve Volkan Şen bu kez sola geçti, Sercan ise Volkan'ın boşalttığı sağ kanata geçiyordu.

Konuk Belçika temsilcisi ilk değişikliğini 65. dakikada Kanu'nun yerine Milan Jovanovic'i alarak yaptı. Anderlecht ikinci oyuncu değişikliğini de 75. dakikada golün sahibi Legear'ın yerine Gillet'i alarak yaptı.

77. dakikada Suarez sağ kanattan ceza sahasına girdi, kaleci Carson topu yerden tokatladı ama topu önünde bulan Jovanovic boş kaleye golü atmakta zorlanmadı.

Yeşil-beyazlı ekipte 88. dakikada İbrahim Kaş ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Bursaspor kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.

Maçta başka gol olmayınca konuk ekip maçı 2-1 kazanmış oldu.

BURSASPOR: 1 - RSC ANDERLECHT: 2

Stat: Atatürk
Hakemler: Libor Kovarik, Patrik Flipek, Krystof Menci (Çek Cumhuriyeti)
Bursaspor: Carson, İbrahim Kaş, Serdar Aziz, Ömer Erdoğan, Vederson, N'Diaye, Insua, Volkan Şen, Insua (Dk. 46 Kirita), Ozan İpek (Dk. 58 Sercan Yıldırım), Batalla (Dk. 84 Mehmet Sak), Bangura
RSC Anderlecht: Proto, Firlino, Biglia, Odoi, Suarez, Dos Santos (Dk. 65 Jovanoviç), Legear (Dk. 76  Gillet), Konyate, Kljestan, Safari, Canesin (Dk. 88 De Sutter)
Goller: Dk. 36 Vederson (Penaltıdan)(Bursaspor), Dk. 53 Legear(Penaltıdan), Dk. 77 Jovanoviç (Anderlecht)
Sarı Kartlar: Dk. 90+1 Volkan Şen (Bursaspor) Dk. 37 Suarez, Dk. 45+1 Legear, Dk. 90+1 Firlino (Anderlecht)
Kırmızı Kart: Dk. 89 İbrahim Kaş (Bursaspor)

Sayfa Yükleniyor...