Rıza Çalımbay: Vicdanen rahatız

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, NTV Spor'a konuk oldu. Çalımbay, İran'dan teklif aldığını fakat kabul etmediğini belirtirken, geçtiğimiz sezonun son haftasında oynadıkları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak "Vicdanen rahatız" dedi.

NTV Spor 07.11.2011 - 22:13
Rıza Çalımbay: Vicdanen rahatız

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 90+ programında Ercan Taner, Mehmet Demirkol ve Bağış Erten'in konuğu oldu.

"PANKART OLAYININ ÜSTÜNDE DURMUYORUM"
Pankart olayının üstünde durmuyorum diyen Rıza Çalımbay, "Eve gittim, telefonlar geldi. Beni ilk arayan Sayın Abdullah Gül aradı, Cumhurbaşkanımız. Arkasından Başbakanımız aradı, arkasından Sayın Bülent Arınç Bey aradı. Hepsi de bana 'Hepimiz oralardan geldik. Böyle şeyleri kafana takma, seni herkes biliyor, sen işine bak' dediklerinde duygusallaştım" açıklamasında bulundu.

"KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİMİZİ VERDİK"
Geçtiğimiz sezonun son haftasında oynadıkları Fenerbahçe karşılaşması hatırlatılan Çalımbay, "O maçın bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizler için onu ve kişilik maçıydı. Öyle maçları çok oynadım. Fenerbahçe'ye maçına tam kadro çıkalım diye bir önceki maç bazı oyuncularımızı oynatmadık. Sahaya her şeyimizi vererek hazırlandık. Yerimiz garantiydi ve lig bitti diye kimseye izin de vermedim ülkesine gitmesi için. Ben hedefi olan bir insanım, o maçı kazanmak için her şeyimizi ortaya koyduk. 5 dakika daha olsaydı biz kesinlikle golü atardık, o maçı çevirirdik" dedi.

"Sadece o maç değil, tüm maçları kazanmak istiyoruz. Bizi bilen biliyor, bizim işimiz sahada, her şeyimizi alnımızın teriyle kazanıyoruz" diyen Çalımbay, "Vicdanen rahatız" diye konuştu.

ÇALIMBAY'DAN PLAY-OFF YORUMU
Lig çok enterasan geçecek, kimin kimi yeneceği hiç belli değil" diyen Çalımbay, play-off sistemiyle ilgili olarak, "Sistem yapılmadan önce bir araya gelebilseydik, itiraz edeceğimiz şeyler vardı. Mesela; ilk 8 kalıyor, ondan sonra 15.'ye kadar olan takımlar için lig bitiyor. Yeni sezonu beklemek zorunda kalıyorsunuz. Federasyonumuzun sezon sonuna kadar buna bir çözüm bulacağına inanıyorum. Hafta arası olan maçlar problem olacak. Şimdi sorun yok, gidiyor ama kış şartlarında durumlar değişecektir" dedi.

Beşiktaş'ın çok iyi bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Çalımbay, siyah beyazlı ekibin kısa zamanda toparlanacağı söyledi.

Çoğu takımın taraftarlarını kaybettiğini belirten Rıza Çalımbay, "Taraftar desteği çok önemli ama taraftar gelmiyor. Evimizdeki maçlarda onların desteğiyle kazanıyoruz. Türkiye'nin genelinden bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

"BURAK YILMAZ ÇOK YETENEKLİ"
Burak Yılmaz'ın mükemmel bir insan olduğunu kaydeden Çalımbay, yıldız oyuncunun çok başarılı olacağına inandığını söyledi.

Burak'ın her takımda oynayabilecek kapasitede olduğunu ifade eden çalıştırıcı, "Burak çok yetenekli. Süratli, kafaya çıkıyor, iki ayağını çok iyi kullanıyor. Yeter ki kendini futbola versin. Her takımda oynayabilecek kapasiteye sahip" diye konuştu.

"İRAN'DAN TEKLİF GELDİ AMA KABUL ETMEDİM"
2 hafta önce İran'dan teklif geldiğini ifade eden Çalımbay, Sivas'tan ayrılmak istemediği için teklifi kabul etmediğini söyledi.

Böyle maçların İstanbul'da oynanmasına karşıyım. Bursa, Eskişehir, Ankara, Sivas gibi şehirlerde oynanmalı. İrlanda maçını Bursa seyircisiyle kazandık. Türkiye'nin kazanmak gibi bir başarıya ihtiyacı var, Hiddink bizim hocamızdır, ona saygımız vardır" diyen Çalımbay, "Eğer bizim oyuncularımız biraz kapasitelerinin üzerine çıkarlarsa finallere gideceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

 

Sayfa Yükleniyor...