Güneş: Kazanarak gruptan çıkmak istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında, Lille karşısında kazanmaları durumunda gruptan çıkacaklarını ve bunu başarmayı takım olarak çok istediklerini söyledi.

NTV Spor 06.12.2011 - 21:49
Güneş: Kazanarak gruptan çıkmak istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lille karşısında umutlu ve avantajlı bir durumda olduklarını ve kazanarak gruptan çıkmak istediklerini söyledi.

Güneş, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yarın deplasmanda Lille ile yapacakları maçın oynanacağı Lille Metropole Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Grup maçları başlarken olumsuz bir görüntü çizildiğini belirten Şenol Güneş, ''Bugün umutlu ve avantajlı durumdayız. Kazanan takımın gruptan çıkacağını düşünüyoruz, zaten öyle de olması gerekiyor. Kazanan takım çok büyük iş görecek, onun için kazanmak istiyoruz'' dedi.

Trabzonspor'un futbolcusuyla, taraftarıyla, yönetimiyle iyi bir imtihan verdiğini düşündüğünü söyleyen Güneş, ''Güzel futbol oynamak için her şeyi yapacağız. Biz mutlu olmak istiyoruz, bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Yarınki müsabaka seyir bakımından heyecanlı olacaktır'' diye konuştu.

Fransız temsilcisinin atak ve tempolu oynayan bir takım olduğunu dile getiren Güneş, ne Lille'in, ne de Trabzonspor'un grupta figüran olmadığını kaydetti.

Lille ile Trabzon'da oynadıkları ilk maçtan çıkardıkları dersler ve yarınki maçta ne gibi önlemler alacakları sorusuna bordo-mavili teknik adam, ''İlk maçın ilk yarısında Lille bizden daha iyi ve kontrollü oynamıştı. Biz ikinci yarıda daha iyi oynamıştık. İlk maçta 2 puan kaybetmiştik, onu telafi etmek istiyoruz. Grubun güçlü takımlarından biriyle oynayacağız. Bize ters gelen özellikleri olabilir, umarım biz bunları lehimize çevirebiliriz'' yanıtını verdi.

Güneş, bir Fransız gazetecinin, Türk futbolundaki şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamenin Trabzonspor'u etkileyip etkilemediği yönündeki sorusu üzerine, bu durumun kendileri dışında geliştiğini ve iddiaların tamamen dışında olduklarını söyledi.

Lille karşısında sabırlı olacaklarını ifade eden Güneş, ''Oyunun başında değil, sonunda mutlu olmak istiyoruz. İyi başlasak da, kötü başlasak da güzel bitirmek istiyoruz. Rakibimizin ve bizim oyun karakterlerimizin değişik olacağını düşünmüyorum. Tempoda, oyunun gidişatında bazı değişiklikler olabilir. Oyuncuların görevini yerine iyi getirmesi, sonucun hangi takımın lehine olacağını gösterir'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un gruptan çıkamaması halinde bordo-mavili takımın gruptaki performansını ve geldiği noktayı nasıl özetleyeceğinin sorulması üzerine de Güneş, ''Varsayımla konuşmak ve olumsuz düşünmek hiç doğru değil'' şeklinde yanıt verdi.

Lille'in takım oyununu iyi oynadığını belirten Şenol Güneş, ''Hazard ve Sow'un yanı sıra iki bekin hücuma katılımlarıyla zengin bir hücum anlayışları var. Aynı zamanda takım savunmasını iyi yapıyorlar. Bir takımda olması gereken tüm değerler var. Takım olarak tedbirli olacağız. Takım oyunu oynamayı, sabırlı olmayı ön planda tutacağız'' şeklinde konuştu.

ZOKORA: ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR
Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora ise çok önemli bir maça çıkacaklarını ve önlerinde tarihi bir fırsat bulunduğunu dile getirdi.

Gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten 30 yaşındaki futbolcu, ''Rakibimiz oldukça disiplinli ve oyunu kontrol eden bir takım. Biz Inter gibi bir takımdan puanlar aldık. Bu bize muazzam bir öz güven getirdi. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Lille'in iyi bir ofansif gücü olduğunu anlatan Zokora, ''Bizim de onlara cevap verecek potansiyelimiz var. Fransız basını beni hayal kırıklığına uğrattı. Bizi küçük gördüler ve bizim için 'grupta figüranlık yapar' dediler. Şimdi 6 puanımız var ve bunun 4'ünü Inter karşısında aldık. Dolayısıyla figüran olmadığımızı gösterdik'' dedi.

Zokora, Burak Yılmaz'la ilgili bir soru üzerine, golcü futbolcunun hızına güvendiklerini ve yarın akşam çok ciddi bir fark yaratacağını düşündüğünü kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...