Emre: Fenerbahçe camiasından özür diliyorum

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu düzenlediği basın toplantısında, son zamanlardaki davranışları nedeniyle, başta Aykut Kocaman olmak üzere tüm camiadan özür dilediğini açıkladı.

NTV Spor 14.12.2011 - 18:55
Emre: Fenerbahçe camiasından özür diliyorum

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin deplasmanda Bursaspor ile deplasmanda oynadığı maçta takım arkadaşı Cristian Baroni ile tartışan ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın da tepkisini çeken Emre Belözoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Sarı-lacivertli camiadan ve Aykut Kocaman'dan özür dilediğini söyledi.

3 Temmuz'da önce kendisi ile ilgili ortaya atılan iddiaların kendisini 5-6 ay boyunca çok yorduğunu dile getiren Emre Belözoğlu, "Öncelikle yaşanan süreci başından itibaren anlatmak istiyorum. Ülkemizdeki futbol ailesi 3 Temmuz'dan beri çok ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Herkesin bildiği bu problemlerde, hem Fenerbahçe camiasını, hem de biz futbolcuları çok etkiledi. Ancak 3 Temmuz'dan önce de bana atılan iftiralar vardı. Çok şükür bunlarla ilgili iddianamede hiçbir şey çıkmadı ve bunların gerçek olmadığı anlaşıldı. Gerçekler sonunda ortaya çıkmış olsa da, 5-6 ay boyunca kendimi çok yorgun ve bitkin hissettim. Bunlarda bizi saha içinde ve dışında bizi, bazen motive bazen de demotive etti" ifadelerini kullandı.

Başta teknik direktör Aykut Kocaman olmak üzere, tüm Fenerbahçe camiasından özür dilediğini de söyleyen Emre, "Tarihinin en kötü dönemini yaşayana camiamızın, 3 Temmuz'dan sonra göstermiş olduğu bu sağlam duruşuna eğer bir zarar verdiysem, taraftarımıza üzüntü verdiysem ya da yönetimimiz ve takım arkadaşlarıma bu anlamda bir sıkıntı verdiysem, başta sayın Aykut Kocaman'a sıkıntı verdiysem, bütün camiamızdan bir kez daha özür diliyorum" şeklinde konuştu.

''HİÇBİR ŞEKİLDE VEDA YOK''
Konuşmalarının bir veda konuşması gibi algılandığı ifade edilen Emre, ''Hiçbir şekilde veda yok. Bana hiçbir şekilde ulaşmış bir kadro dışı tebligatı veya bir beyan yok. Ben buradayım. Fenerbahçeli Emre olarak futbolu bırakmak istediğimi, 4 sene önce imza attığımda söylemiştim. Hala bu fikrim geçerlidir'' dedi.

Emre, ''Ben Fenerbahçe ile alakalı olan ilişkimi, sevdamı, buna ne ad verirseniz, profesyonelliğimi bu konuyla alakalı malzeme edecek bir adam değilim. Ben yapmış olduğu hataların da farkında olan, bazen yapmış olduğum hataların işimizin popülerliğiyle alakalı cefasını çekmeye hazırım, ama yapmamış olduğum hatadan dolayı bunun cefasını çekecek artık... Yani gerçekten o olgunluğa da eriştim diye düşünüyorum. Kendimce ben artık yapmış olduğum bir hata varsa bunun sıkıntısını çekeyim ama yapmadığım hatadan dolayı da bunu artık bana mal etmeyin. Sizlerden de bunu rica ediyorum. Ben de geçmişte bazı yanlış polemiklere girdim aranızda çok insanlarla. Bu anlamda da sizlerin de beni anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

''MUKAVELEM BİTİYORMUŞ GİBİ HAZIRLIK YAPMIYORUM''
Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin bitmesine 6 ay olduğunu hatırlatan Emre Belözoğlu, ''Mukavelem bitiyormuş gibi bir hazırlık yapmıyorum'' dedi.

Mukavelesi süresince Fenerbahçe formasını giymeye devam edeceğini kaydeden Emre, ''Fenerbahçe takımı beni göndermek istemediği sürece, benim bu camianın içinde yönetici büyüklerimiz olmamı istedikleri sürece ben buradayım, burada olmak istiyorum. Fenerbahçe'de futbolu bırakmak istiyorum. Ama ondan sonra, işimiz profesyonelliktir, benle çalışmak isteyenler olur istemeyenler olur, onu zaman gösterir ama ben mukavelem bitiyormuş gibi bir futbol oynamıyorum, mukavelem bitiyormuş gibi bir hazırlık yapmıyorum. Bunu herkesin bilmesini isterim'' diye konuştu.

Emre, ''Kamuoyu sakin bir Emre arzu ediyor. Bu olayı bir milat olarak değerlendirebilir miyiz?'' şeklindeki soru üzerine, ''Milat falan artık o kadarını bilmiyorum ama milat mıdır, milat değil midir veya ben kendimle alakalı neler yapacağım, yani 'aynası iştir kişinin' diyeceğiz, öyle yapacağız'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Emre Belözoğlu, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadro dışı bırakıldığı kararını doğrulayarak, ''Henüz olay çok sıcak. İlerleyen zamanda bu konuda açıklama yapmam gerekirse

Sayfa Yükleniyor...