Ankaragücü pes etmiyor!

Spor Toto Süper Lig’de son sırada yer alan Ankaragücü, Ergin Keleş’in golleriyle Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 2-1 mağlup etti. Başkent ekibi, bu sonuçla ligde ikinci galibiyetini alarak kümede kalma umutlarını korudu.

NTV Spor 03.01.2012 - 22:18
Ankaragücü pes etmiyor!

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Mersin İdman Yurdu, ligin son sırasında bulunan Ankaragücü'nü Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda ağırladı.

Ankaragücü, Ergin Keleş'in kaydettiği gollerle Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda 2-0 mağlup etti. Başkent ekibi, ligdeki ikinci galibiyeti alarak puanını 10'a çıkarırken, Mersin İdman Yurdu da 27 puanda kaldı.

Karşılaşma öncesinde, Mersin İdman Yurdu  Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın kardeşi olan Mehmet Kahramanlı'nın vefatı nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maça Ankaragücü çok hızlı başladı. Başkent ekibinde henüz 1. dakikada sahneye çıkan Ergin Keleş, rakip fileleri havalandırarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Turgut'un sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Ergin'in vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

İlk yarıda başka gol olmazken, Ankaragücü, Ergin Keleş'in attığı golle soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine rakip sahada baskı yaparak başlayan Mersin İdman Yurdu, aradığı golü 67. dakikada buldu. Ev sahibi takımda Erman Özgür, topu başkent ekibinin ağlarına göndererek skora 1-1 eşitlik getirdi.

Bu dakikadan sonra Ankaragücü de daha fazla ileri çıkmaya başladı. Golden 3 dakika sonra Ankaragücü'nde birkez daha sahne alan Ergin Keleş, kaleci Sehic'i mağlup ederek başkent ekibini yeniden öne geçirdi: 1-2.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da başka gol kaydedemezken, Ankaragücü deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

MERSİN İDMANYURDU: 1 - ANKARAGÜCÜ: 2 
Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Çağatay Şahan, Gökhan Memişoğlu, Volkan Akçit
Mersin İdman Yurdu: Sehiç, Boum, Nduka (Dk. 61 Erman), Zurita, Moritz, Nobre, Mustafa, Beto, Erhan (Dk. 73 İlhan), Hakan (Dk. 73 Çağdaş), İbrahim
Ankaragücü: Bora, Mehmet, Aydın, İshak, Bilal, Abdullah, Atilla (Dk 63. Gökhan), Ümit, Muhammed (Dk. 87 Gürkan), Turgut, Ergin (Dk. 90 Mert)
Goller: Dk. 1 ve 70 Ergin (Ankaragücü), Dk.67 Erman (Mersin İdmanyurdu)
Sart Kartlar: Dk. 65 Turgut, Dk. 90 Gürkan (Ankaragücü), Dk. 82 İbrahim, Dk. 85 Nobre, Dk. 89 Moritz (Mersin İdmanyurdu)

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada Turgut'un sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Ergin'in vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

5. dakikada topla birlikte ceza alanına giren Turgut'un yerden şutunda topu, araya giren İbrahim uzaklaştırdı.

22. dakikada seri çalımlarla ceza alanına giren Mustafa'nın sert şutunda topu, kaleci Bora yatarak kontrol etti.

38. dakikada Boum'un sol kanattan yaptığı ortada, Nobre'nin kısa mesafeden attığı sert şutta topu kaleci Bora çıkartırken, ceza alanı dışında meşin yuvarlağa sahip olan Moritz'in vuruşunda da kaleci Bora gole izin vermedi.

45. dakikada Mustafa'nın soldan ortasına yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda, kaleci Bora topu son anda kornere çeldi.

Ankaragücü-Mersin İdman Yurdu  karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ DEVRE
67. dakikada Ankaragücü ceza alanında yaşanan karambol sonrasında, Nobre'nin kafayla indirdiği topa sahip olan Erman, yaptığı plase vuruşla skoru eşitledi: 1-1.

70 dakikada gelişen Ankaragücü atağında, Turgut'un pasına hareketlenen Ergin, kalesini terk eden Sehiç'i, ardından da Hakan'ı geçerek topu boş kaleye gönderdi: 1-2.

83. dakikada İshak'ın pasında kaleci Sehiç ile karşı karşıya kalan Gökhan mutlak gol fırsatından yararlanamadı ve topu auta attı.

Konuk takım Ankaragücü, Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yendi.

Sayfa Yükleniyor...